Цветанов във Фейсбук: Антонио Лопез похвали правителството на Борисов

10923491_691949680921873_4864813498874986312_n
Антонио Лопез, Цветан Цветанов и Ева Паунова. Снимка от фейсбук страницата на Цветанов.

Днес по време на Политическата асамблея на ЕНП в Брюксел се срещнах с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез. Той ми каза, че с новото правителство на премиера Бойко Борисов България изглежда много по-стабилна и на международната сцена.

Това написа председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във фейсбук сраницата си.

С Тоно се договорихме той да дойде в България на работно посещение през близките месеци. Той прие идеята на драго сърце и поиска да посети различни райони в България. Спомни си за приятните моменти във Велико Търново от последното си идване в България по време на предизборната кампания у нас, пише още Цветанов в социалната мрежа.

В рамките на Асамблеята на ЕНП се срещнах и с бившия европейски комисар по обучението, образованието, културата и езиковото многообразие Ян Фигел. Със заместник-председателя на баварския Ландтаг и председател на Международната комисия на ХСС Райнхолд Боклет и с ръководителя на германската делегация в ЕНП Херберт Реул пък обсъдихме предстоящото създаване на работни групи между германския Бундестаг и българското Народно събрание по темите „сигурност“ и „енергетика“, допълва Цветан Цветанов.

10942739_691915010925340_4146984896506781988_n
Елмар Брок и Цветан Цветанов. Снимка от фейсбук страницата на Цветанов.

 

Цветанов днес имаше среща и с председателя на Комисията по външна политика в Европейския парламент Елмар Брок.

„Уверих го, че българското правителство е предприело всички необходими мерки за охраната на външната граница на ЕС и че страната ни е впрегнала всички сили, за да се справим с евентуална нова бежанска вълна. Запознах г-н Брок и с подробности от управленската програма на правителството, а той заяви, че програма на новото правителство на премиера Бойко Борисов дава реални възможности България да премине бързо през трансформиращ период и да постигне впечатляващи успехи“,написа във фейсбук страницата си Цветан Цветанов.

Брок оцени високо и последното посещение на премиера Бойко Борисов в Берлин и срещата му с канцлера Ангела Меркел. От своя страна, аз му благодарих за доброто сътрудничество на депутатите от германския Бундестаг с българските депутати от ГЕРБ и го информирах за законодателните промени, които текат в сектора за сигурност. В заключение председателят на външната комисия в ЕП изрази задоволство, че България се справя толкова положително по важните теми, които са от значение за целия ЕС, написа още в социалната мрежа Цветанов.

1 Коментар

Коментарите са ограничени.