Илко Семерджиев разкритикува здравния министър във Фейсбук

Според него „Москов прави опит за популистки пробив по метода „поразяваща уста“ съчетана с импотентно поведение“
Илко Семерджиев
Снимка от фейсбук профила на Илко Семерджиев.

 

Бившият здравен министър от кабинета „Костов“ и член на коалиция „Десните“ Илко Семерджиев разкритикува  Петър Москов, че не прави реформи и действа популистки.

„Колкото по-агресивно приказва една публична личност, толкова повече расте рейтингът й в България. Превърнали сме се в страна на неограничените възможности на глупостта и простотията. Нека видим какво толкова е ентусиазирало електората, че за един месец Москов вдига с 13% одобрението си“, написа Семерджиев във фейсбук профила си.

Той прави следния кратък разбор на дейността на сегашния здравен министър:

„1. Предизборно обяви, че ще прехвърли НЗОК в НОИ, а ако това не се случи най-добре било да се закрие „кочината“. Естествено, нищо подобно не се случи;

2. Следизборно обяви, че ще изгони търговците от храма и болниците ще станат отново публични, както беше преди 1989 г. Естествено, нищо подобно не направи. Вместо да спре корупцията, беше му достатъчно да обвини за нея юридическата форма на регистрация;

3. Етнизира хулиганските прояви срещу лекарите от ЦСМП, което естествено не ги спря, но не мобилизира нито МВР, нито съдопроизводството;

4. Каза, че ще увеличи заплащането на спешната помощ, но само на тези, които са по-натоварени, без да е увеличен бюджета на МЗ;

5. Закани се да закрие ТЕЛК и НЕЛК, а някакви работни групи щели да мислят с какво да ги заменят.

Нищо от гореизброеното не е реформа, това дори не е обикновено текущо управление! Това е просто поредната злоупотреба – елементарно радикално говорене, което заявява толкова непрофесионални и глупави тези, че ако случайно се реализират, разрухата ще има ужасяващи последици. Очевидно е, че Москов прави опит за популистки пробив по метода „поразяваща уста“ съчетана с импотентно поведение. Въпросът е да не си повярва и да не вземе да изпълни някое от „обещанията“ си.

Както казва Стоян Михайловски: „Разрухата е дело общодостъпно, градежът е привилегия за малцина“.

А диагнозата е „отиквяване“. Е, да му мисли тиквата, ние вече сме потърпевши…“

 

6 Comments

 1. Докторе,не седна пак на голямата софра в парламента и почна да даваш акъл и преценки.Що не оправи на Бойко зъбите и щеше да ти даде някое постче на високо,както ти даде лицето Иван Йорданов Костов.Дето ти позволи да измислиш от зъбите си тая здравна каса и реформа,която направи докторите еднолични търговци и ги принудихте да забравят как са се клели на Хипократовата клетва,да им викат с право понякога бялата мафия.Спри се Илко прави си зъбчетата на твойте хора и разбери че си политически труп ,а не да излизаш от гардероба и се правиш на интересен.Помним те Илко,помним те!Това което направи за нас хората от народа ще го помним докато сми живи.И се скрий в някой миша дупка костовистко мишленце.

 2. Докторе,не седна пак на голямата софра в парламента и почна да даваш акъл и преценки.Що не оправи на Бойко зъбите и щеше да ти даде някое постче на високо,какта ти даде лицето Иван Йорданов Костов,Дето ти позволи да измислиш от зъбите си тая здравна каса и реформа,която направи докторите еднолични търговци и ги принудихте да забравят как са се клели на Хипократовата клетва,да им викат с право понякога бялата мафия.Спри се Илко прави си зъбчетата на твойте хора и разбери че си политически труп ,а не да излизаш от гардероба и се правиш на интересен.Помним те Илко,помним те!Това което направи за нас хората от народа ще го помним докато сми живи.И се скрий в някой миша дупка костовистко мишленце.

 3. С прякора „Тиква“ (и производните му) кутевите следовници означават г-н Б. Борисов. Добър или лош – той ни е Премиер в момента и от уважение към държавата ни трябва да го зовем с име и фамилия.
  Др. Семерджиев доста прозрачно визира именно него, с тъпия прякор. Е- значи ли, че той, като останалите от ДСБ, се нарежда за пореден път заедно с комунистите срещу ГЕРБ и лидера му?
  Според мен – значи.
  А и използването на прякор (какъвто и да е, към когото и да е) си е простащина и липса на първите 14 (поне) години.
  Жалко за иначе интелигентния (на брада и очила) доктор (зъболекар, де).

 4. Дългата сянка на Костов продължава да дебне (чрез марионетки като Семерджиев, Караджов) неудобните си.

Коментарите са ограничени.