Петър Москов: Като лекар, гледам на корпорацията „ДПС“ като на тумор

По думите на здравния министър в момента от ДПС не зависи нищо и това е голямата драма на Лютви Местан и неговите колеги
Снимка от фейсбук страницата на Петър Москов.
Снимка от фейсбук страницата на Петър Москов.

„Аз гледам на корпорацията „ДПС“ като на тумор. Лекарят няма емоционално отношение към тумора. Той гледа да го отстрани и да излекува организма. Точка. Нов ред.“

Това заяви в интервю за Дарик министърът на здравеопазването Петър Москов в коментар на исканата му оставка от партията на Лютви Местан.

В началото на седмицата ДПС заговори отново за оставката на Москов заради ксенофобския език, който използвал по адрес на ромския етнос в изказване в началото на декември. След отказа на премиера да поиска оставката на Москов ДПС започна инициатива за вот на недоверие към правителството заради този случай.

„Дълбоко не ме интересува нервната криза, в която е изпаднала ДПС. Нека хората не се заблуждават. Местан изобщо не го интересуват реалните проблеми, нито на българи, нито на роми, нито на турци, а единствено оцеляване на корпорацията „ДПС“, каза Москов.

ДПС е икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. Тази корпорация фалираше банки, поставяше и сваляше правителства, допълни здравният министър.

По думите му в момента от ДПС не зависи нищо и това е голямата драма на Местан и неговите колеги. „Защото партията вече не е в управлението, изпаднала е в парламентарна изолация. И така обръчите от фирми започнаха да се разбягват и вече Местан не може да купува изборите“, обясни здравният министър.

 

1 Коментар

  1. Москов пази се, лошите знаят всякакви начини да си решат проблемите, надявам се отношението ти към новата служба да продължи да повдиха духа на българина

Коментарите са ограничени.