Виетнамските власти спасиха от тигана 3 тона живи котки

Котешкото месо, което е известно още и като месо от „малки тигри“, е деликатес във Виетнам
cats
Кадър: Thanh Nien News NewsVietnam.org

 

Три тона живи котки, предвидени „за консумация“, са били заловени във Виетнам, след като са били пренесени незаконно от Китай, съобщи БГНЕС.

Котешкото месо, което е известно още и като месо от „малки тигри“, е деликатес във Виетнам. Властите в страната са забранили неговата консумация, но въпреки това то остава широко разпространено. Правителството забранява тяхното ядене и насърчава отглеждането им в домашни условия, за да може и да се контролира популацията на мишки и плъхове в страната.

Според служител на полицията камионът, натоварен с мъркащите създания, е бил открит в столицата Ханой. Шофьорът е казал на служителите на реда, че котките са закупени от провинция в северната част на Китай и са предвидени за консумация в столицата, без обаче да се споменава дали те е трябвало да се продават на ресторанти.

Според виетнамското законодателство всички контрабандни стоки трябва да бъдат унищожени, което може да е и съдбата на котките. „Но ние все още не сме решили какво да правим с тях“, каза още полицейският служител.

Виетнамските митници често залавят големи количества контрабандни умрели животни като тигри и мравояди, които се използват в традиционната медицина и за приготвянето на ястия.

Вижте видео: