Кметът на Стара Загора отказа да му вдигнат заплатата

Зам.-кметовете дават бонусите си на деца в неравностойно положение
Живко Тодоров
Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отказа да получава допълнително възнаграждение и повишение на заплатата.

Тримата зам.- кметове на града – Иванка Сотирова, Йордан Николов и Янчо Калоянов пък обявиха, че ще дарят своите бонуси на болни или нуждаещи се деца.

Това стана ясно на общинската сесия вчера, съобщи stz7.com.

Местните старейшини приеха предложението на Живко Тодоров за еднократно допълнително възнаграждение за постигнати резултати на зам.-кметовете.

След като то бе прието, зам.-кметът Иванка Сотирова съобщи, че с колегите си са решили с допълнителните средства да подпомогнат деца в неравностойно положение, като тя лично ще дари своите на семейство, което живее в общинско жилище и отглежда 8 деца.

Старозагорските старейшини разгледаха на януарското си заседание общо 43 точки. Кметът Живко Тодоров оттегли внесеното предложение за ромските къщи, отложено бе и решение по предложението на трима общински съветници за преференциална цена на автобусните и тролейбусни билети за пенсионери и хора в неравностойно положение.

Общинските съветници дадоха съгласие за кандидатстване по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, по която се предвижда въвеждането на такива мерки в четири учебни заведения: V ОУ „Митьо Станев“, детски градини „Свобода“, „Мир“ и „Патиланско царство“. Общинският съвет разреши и даряването на имот частна общинска собственост в село Пряпорец на Старозагорската митрополия за изграждане на църква.