Костадин Паскалев ще се бори с Фандъкова за кмет на София май

Проведени са разговори с мен в тази насока, засега обаче не съм взел решение, казва той
Костадин Паскалев
Костадин Паскалев

 

Бившият кмет на Благоевград и съветник на президента Георги Първанов Костадин Паскалев влиза активно в политиката на България. 

Той е сред номинациите на БСП за градоначалник на София, пише в. „Вяра”.

Според изданието Костадин Паскалев бил обиден на съпартийците си в областния център и поради тази причина той най-вероятно няма да приеме предложението им да се впусне в кметската надпревара в града и ще се насочи към София.

Проведени са разговори с мен в тази насока, засега обаче не съм взел никакво решение, за това къде ще вляза в битка, казва пред „Вяра“ Паскалев.

„Уважавам г-жа Фандъкова, знам нейните способности, отблизо съм запознат с това как тя работи, не се притеснявам от нищо, но пак казвам – все още нищо не съм решил по въпроса,“ обяснява той.

Тръпката си е тръпка, аз съм политик с години, мисля, че все още има какво да дам в тази насока, допълва Паскалев.

Костадин Паскалев е роден през 1961 г. в с. Кърналово, Благоевградско. Работил е като преподавател по математика в Пловдивския университет и ЮЗУ.

Избран е за кмет на Благоевград през 1995 г., а след това и през 1999 г. През 2001 г. става депутат, но се отказва и влиза в правителството на Симеон Сакскобургготски като вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството. Подава оставка през октомври 2002 г. След това Паскалев е съветник на президента Георги Първанов по вътрешна политика. През юни 2005 г. е избран за депутат от „Коалиция за България”. Член е на ВС на БСП.

Включва се в инициативната група към „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ).

Преди три седмици присъства на БСП форум, на който румънските директори на ядрени компании д-р Йонел Букур и д-р Теодор Чирика споделиха опита си в ядрената енергетика, припомня „Вяра“.

В момента Костадин Паскалев има консултантска фирма, която се занимава с европроекти.