vEvesti.bg е електронен вестник, който се финансира и списва от Евгени Петров с безкористната помощ на колеги, приятели и позиции, изразени в социалните мрежи. Вестникът отразява възгледите и ценностната ориентация на своя издател и не е обвързан с политически партии и близки до тях обществени организации. В този смисъл всяко съвпадение с конкретни партийни позиции в един или друг момент трябва да се приема за случайност.

По своя дух и съдържание vEvesti.bg е информационно-коментарен вестник. Негова цел е да събере най-значимите новини, обогатени от различни информационни източници и мнения, анализи и позиции, определени от дневния ред на обществото. Така vEvesti.bg се стреми да се превърне не само в своеобразен дайджест на деня, но и да изрази своето отношение към него.

Издателят не се ангажира със задължително търсене на баланс в новините и мненията по основни за заобикалящия ни свят въпроси. Те са такива, каквито ни ги поднася времето. Още повече, че самият избор на информация или коментар вече ги превръща в субективни.

Издателят се ръководи от разбирането, че откритият диалог и изразяването на различни позиции са естественият път към намиране на най-верните решения в полза на обществото.

vEvesti.bg ще се стреми да се придържа към добрите практики в професията, колкото и условни да са те. Мотото на вестника е „Фактите са свещени, коментарите – свободни”. Предполага се по-голяма свобода на критика и степен на изострено внимание към публичните личности. Не се допускат текстове, съдържащи необосновани лични нападки, обиди и клевети, внушаващи дискриминация на расова или верска основа, неонацистка пропаганда и открито насилие.

Издателят си запазва правото, ако прецени, да ограничава новините за онези изяви на организации и политически лидери, които умишлено налагат крайни популистки и видимо неизпълними тези и обещания, с цел получаване на необосновано политическо влияние и властови ресурс, спекулирайки с неосведомеността или доверчивостта на отделни групи и прослойки от хора. В този смисъл издателят приема, че действа в интерес на обществото.

Каня всички настоящи и бъдещи приятели свободно да изразяват своите позиции на страниците на Vevesti.bg

Евгени Петров

Онези, които одобряват тези позиции и смятат, че съществуването и по-нататъшното развитие на електронния вестник Вевести.бг е полезно, могат да го подкрепят чрез дарение. По тяхно желание, спонсорите ще бъдат изписвани на подходящо място.

1504 София
Ул. „Младен Павлов” № 1 ет. 5
Тел.  0886 916161

 

Как да ни подкрепите?

 

Чрез системата PayPal:


 

Чрез банков превод:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG46UNCR7000 4504 2724 24
BIC: UNCRBGSF
Евгени Борисов Петров

Вече ви благодарихме!

4 Comments

  1. Нещо сбъркано ими в тази жраза : „финансира и списва от Евгени Петров с безкористната помощ на колеги, приятели и позиции, изразени в социалните мрежи.“ Първо, изтървана е думата „заради“. И за да стане по-точна фразата, то тя трябва да звучи така: vEvesti.bg се финансира от управляващите, заради изразените позиции!

  2. Уважаеми г-н Петров,
    Аз съм Ваш почитател, на Вашата възраст, и винаги следя с интерес Вашите коментари. Напоследък страшно много ме разочаровате ежедневно. Всички знаем Вашета финансова зависимост от управляващата партия, но това не може да бъде оправдание за Вашата безкритичност и роболепие. Как се чувствате като човек, който отказва да види реалната действителност в нашата държава? Как се чувствате като журналист, който няма или отказва да има елементарна професионална етика? Как изпълнявате професионалния си дълг, при такива ограничения и преследвания на Ваши колеги? Не чух Вашето мнение за Вашите колеги – Валя Ахчиева и Елена Йончева /всъщност, за последната, Вашите коментари са „много колегиални“/. Жалко и недостойно поведение за журналист! Животът си знае работата-някой ден ще го усетите и Вие. Не всичко е пари, трябва и достойно поведение.

  3. По-честно щеше да е да се напише: „Вевести“ е новото „Работническо дело“, в което безкритично и слагачески се отразяват новините, свързани с управляващата клика и нейния ръководител. Мнението на издателя напълно се припокрива с тяхното.

  4. Закъсня Бойко !Обърни по голямо внимание на нещата в страната!Знаеш какво ти мислят и кроят Другарите !

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.