vEvesti.bg е електронен вестник, който се финансира и списва от Евгени Петров с безкористната помощ на колеги, приятели и позиции, изразени в социалните мрежи. Вестникът отразява възгледите и ценностната ориентация на своя издател и не е обвързан с политически партии и близки до тях обществени организации. В този смисъл всяко съвпадение с конкретни партийни позиции в един или друг момент трябва да се приема за случайност.

По своя дух и съдържание vEvesti.bg е информационно-коментарен вестник. Негова цел е да събере най-значимите новини, обогатени от различни информационни източници и мнения, анализи и позиции, определени от дневния ред на обществото. Така vEvesti.bg се стреми да се превърне не само в своеобразен дайджест на деня, но и да изрази своето отношение към него.

Издателят не се ангажира със задължително търсене на баланс в новините и мненията по основни за заобикалящия ни свят въпроси. Те са такива, каквито ни ги поднася времето. Още повече, че самият избор на информация или коментар вече ги превръща в субективни.

Издателят се ръководи от разбирането, че откритият диалог и изразяването на различни позиции са естественият път към намиране на най-верните решения в полза на обществото.

vEvesti.bg ще се стреми да се придържа към добрите практики в професията, колкото и условни да са те. Мотото на вестника е „Фактите са свещени, коментарите – свободни”. Предполага се по-голяма свобода на критика и степен на изострено внимание към публичните личности. Не се допускат текстове, съдържащи необосновани лични нападки, обиди и клевети, внушаващи дискриминация на расова или верска основа, неонацистка пропаганда и открито насилие.

Издателят си запазва правото, ако прецени, да ограничава новините за онези изяви на организации и политически лидери, които умишлено налагат крайни популистки и видимо неизпълними тези и обещания, с цел получаване на необосновано политическо влияние и властови ресурс, спекулирайки с неосведомеността или доверчивостта на отделни групи и прослойки от хора. В този смисъл издателят приема, че действа в интерес на обществото.

Каня всички настоящи и бъдещи приятели свободно да изразяват своите позиции на страниците на Vevesti.bg

Евгени Петров

Онези, които одобряват тези позиции и смятат, че съществуването и по-нататъшното развитие на електронния вестник Вевести.бг е полезно, могат да го подкрепят чрез дарение. По тяхно желание, спонсорите ще бъдат изписвани на подходящо място.

1504 София
Ул. „Младен Павлов” № 1 ет. 5
Тел.  0886 916161

 

Как да ни подкрепите?

 

Чрез системата PayPal:


 

Чрез банков превод:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG46UNCR7000 4504 2724 24
BIC: UNCRBGSF
Евгени Борисов Петров

Вече ви благодарихме!

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.