Мирослав Найденов: Щастлив съм, че прекратиха делото срещу мен

Продължавам да смятам, че аз и мои колеги министри са били обект на специално внимание и подслушване, каза бившият земеделски министър
Мирослав Найденов
Кадър: bTV

 

Приключи досъдебното производство срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Това заяви самият той в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Ако не бяха доносите на Калина Илиева до ДАНС, които накараха службите да ме разследват, политическата ми кариера вероятно щеше да продължи, бях сред министрите от първия кабинет на ГЕРБ с най-висок рейтинг, каза Найденов.

Той посочи, че не се чувства щастлив от прекратяването на делото срещу него, тъй като е изживял много тревоги, безсънни нощи и терзания по време на трите години разследвания.

„Продължавам да смятам, че аз и мои колеги министри са били обект на специално внимание и подслушване от страна на Цветан Цветанов, въпреки че делото срещу него по този казус приключи. Това обаче стана заради променен закон, а не заради липса на доказателства”, каза още бившият земеделски министър.

Според него подслушването на действащи министри е заради събирането от страна на МВР на информация, която да послужи за различни сценарии. „Отстраниха ме от министерството след подслушването ми, в първия кабинет на Борисов имаше напрежение, сега и Симеон Дянков призна това в книгата си“, допълни Найденов.

„Разбирам, че хората се радват, ако министър е разследван, арестуван и унижаван, но само ако има за какво, иначе това не е правилно“, завърши бившия земеделски шеф.

Той смята, че Бойко Борисов не е участвал в сценария, а той е дело на Цветан Цветанов. „Видяхме се с премиера на представянето на книгата на Дянков, поздравихме се нормално“, разказа той.

1 Коментар

  1. Крадец си ти, Мърша… Крадец и ПОДЛЕЦ!!!

Коментарите са ограничени.