Румен Петков: Цветанов не може да бъде съден за отказ от СРС

Бившият МВР-шеф се обяви за незабавно разсекретяване на „Червеи“

Румен Петков

Аз многократно съм критикувал Цветан Цветанов, но за отказ за прилагане на СРС един министър не може да бъде съден. Това заяви бившият МВР-шеф Румен Петков в студиото на бТВ.

Аз също съм отказвал прилагане на СРС, всеки министър го е правил – отговори Петков на въпрос на Антон Хекимян. Това ще го потвърди всеки министър и Емануил Йорданов го каза и други въпреки очевидните ни идеологически различия.

Попитан дали не е парадокс, че обвиняват Цветанов за подслушване, а получава присъди за отказ от прилагане на СРС, Румен Петков отговори: „Че кой съм аз да ви опровергавам”.

Румен Петков се обяви за незабавно разсекретяване на операция „Червеи“. Три неща са важни – кой е заявителят на операцията, какъв е обхватът, какви средства са използвани. Това се разсекретява веднага и то с пълна гаранция, че нищо не е унищожено. Този, който е засекретил това нещо около „Червеите“, той трябва да го разсекрети, категоричен е посочи Петков.

Очевидно, че заявителят не е прокуратурата и остават ДАНС и МВР. Нещата сочат, че става въпрос за МВР, каза бившият вътрешен министър. Както става ясно Тодор Костадинов е поискал подслушването – шефът на Вътрешна сигурност, допълни го водещият.

Не искам да давам своя принос за създаването на хаос и внушения, има институции, които трябва да кажат всичко, а не да подхвърлят на медиите информации парче по парче, за да се харесат на всичките, каза още Румен Петков.

Vevesti.bg

1 Коментар

  1. При „Червеите“ е заровено и кучето за присъдата на Цветанов. Точно от него ги е страх!

Коментарите са ограничени.