РБ: С позицията си за НАТО „Атака“ и БСП показват антибългарска и антиевропейска същност

nz333

България е пълноценен член на НАТО и изцяло разчита на неговите структури и организация за защита на своите граници и териториална цялост. Опитите на „Атака“ и БСП да застанат срещу тази единствено национално отговорна позиция и да обслужат чужди интереси ясно показва тяхната антибългарска и антиевропейска същност.

Това се казва в декларация на ПГ на Реформаторския блок, представена от Найден Зеленогорски.

Пълният текст на разпространената до медиите декларация на ПГ на РБ гласи:

Декларация на ПГ на Реформаторски блок

РБ сме изключително разтревожени от разрастващата се дейност на дестабилизиращи фактори, които разпалват страхове и омраза в българското общество, за да обслужат чужди интереси.

България е пълноценен член на НАТО и изцяло разчита на неговите структури и организация за защита на своите граници и териториална цялост . Всяко манипулиране на общественото мнение с настройване срещу Северноатлантическия пакт и неговите защитни функции създава огромни рискове срещу националната сигурност на страната ни и е злонамерен опит да бъде пречупена ефективността на Пакта през разколебаване на позициите на един от членовете.

В този изключително тежък международен момент Народното събрание на Република България е длъжно да заеме смела и отговорна позиция, защитавайки по най-силен и безкомпромисен начин националните интереси на страната и сигурността на гражданите.

Опитите на Атака и БСП да застанат срещу тази единствено националноотговорна позиция и да обслужат чужди интереси ясно показва тяхната антибългарска и антиевропейска същност. Не можеш да твърдиш, че си част от Европа и нейните ценности и в същото време да подкрепяш разпалване на регионални конфликти избиване на мирно население.

РБ настоява:

•    НС на Република България категорично да подкрепи усилията и мерките за ангажиране на съюзниците от НАТО, партньорите от ЕС и страните, с които България е сключила международни договори, за гарантиране на националната сигурност на България, при пълното зачитане на суверенитета и законите на Република България и на целите и принципите на ООН;

•     Народното събрание и изпълнителната власт, в постоянен диалог, да продължат да работят за гарантиране на сигурността на страната чрез използване на механизмите и инструменти на НАТО и на Европейския съюз;

•    България да декларира твърда позиция, че ще спазва всичките си ангажименти като пълноправен член на Североатлантическия пакт;

•    Убедени сме, че е необходимо постигането на широк обществен консенсус  за установяване на мир и стабилност в Европа и в целия свят;

1 Коментар

  1. ДА !! Г-Н ЗЕЛЕНОГОРСКИ – България е пълноценен член на НАТО и изцяло разчита на неговите структури и организация за защита на своите граници и териториална цялост , НО ПИТАМ АЗ ,НАШИТЕ ГРАНИЦИ И ТЕРИТОРИАЛНА ЦЯЛОСТ , В МОМЕНТА ОТ КОГО СА ЗАСТРАШЕНИ ????? НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ И СИГУРНОСТТА НИ ОТ КОГО Е ЗАСТРАШЕНА ТА НАТО ДА НИ СПАСЯВА????

Коментарите са ограничени.