Депутат от ДПС заплаши Радан Кънев със съд, показва си дипломите

Радан лъже като дърт десебар, имам документи за две висши, защитава се Станислав Анастасов
Станислав Анастасов
Станислав Анастасов

Депутатът от ДПС и бивш екоминистър в кабинета Орешарски – Станислав Анастасов, заплаши лидера на ДСБ Радан Кънев със съд.

Причината е твърдението на Кънев, че Анастасов е станал министър без диплома. Депесарят поиска Кънев да му се извини публично до 9 часа утре сутринта. В противен случай му обеща среща в съда.

Анастасов беше назначен за министър в края на мандата на правителството на Пламен Орешарски. При избора му бе обявено, че е завършил Техническия университет в Мюнхен, но по-късно стана ясно, че той няма диплома от там. Това призна и самият Анастасов, макар да обясни, че е завършил семестриално Мюнхенския университет.

Днес обаче депутатът от ДПС показа пред журналисти две дипломи за висше образование – бакалавър по Стопанско управление в Софийския университет и магистър по Политически науки в Нов български университет. Датите на издаване на дипломите са преди назначаването му за министър.

„Нямам нужда от други доказателства, за да обоснова, че Радан Кънев е в явно противоречие с член 148 от НК“, каза зам.-шефът на групата на ДПС.

Анастасов нападна Реформаторския блок и стигна чак до „престъпната приватизация на прехода”. Той отправи и други критики. „Именно благодетелят на г-н Кънев е източил КТБ с договори за дъщеря си с по 60 000 лева месечно“, каза още депутатът. Той призова Кънев да го съди, ако това твърдение не е вярно.

„Аз доказах документално, че Радан лъже като дърт, макар и на млади години, десебар“, каза още Анастасов.

Той предупреди лидера на ДСБ, че собствените му думи, че някои политици могат да влязат в затвора, може да се окажат пророчески. По-късно обаче депутатът от ДПС призна, че не е юрист и не знае какво точно е наказанието за клевета.

Vevesti.bg