Почина блъснатият от депутат от БСП италианец

Георги Анастасов
Георги Анастасов Кадър: bTV, архив

 

79-годишният италианец, който беше пометен от БМВ-то на депутата от БСП Георги Атанасов, е починал този уикенд в „Пирогов“.

Това обявиха пред Блиц от лечебното заведение, съобщи 24 часа онлайн.

„Въпреки усилията на целия лекарски екип чужденецът е издъхнал. Имаше много тежки наранявания в областта на гърдите и положението му беше много тежко. Беше поставен в Централна реанимация, но състоянието му не се подобри“, казаха от „Пирогов”.

Инцидентът стана в центъра на София преди 10-ина дни.

Депутатът карал по бул. „Цар Освободител“ – между Орлов мост и Софийския университет, и не успял да спре навреме, когато пред колата му изскочил пешеходец. Случката се разиграла пред резиденцията на турския посланик, където възрастният мъж тръгнал да пресича неправилно.

Депутатът карал БМВ-то на племенника си, което било старо, от 1997 г., тъй като неговото лично пежо било на ремонт.

„Бяхме в колона с други коли преди светофара, когато човекът буквално се хвърли върху колата ми, изскачайки иззад чакащия на светофара тролей. Не карах бързо, но всичко стана за секунди“, сподели Анастасов, който е силно разстроен от случката. Когато видял мъжа, от него го делели едва 50 см, а той не само не се опитал да спре, но и ускорил крачка, при което просто нямало време за реакция.

Пострадалият е 79-годишен италианец. Той веднага е откаран в „Пирогов“. Депутатът разказа, че е бил в болницата и се е видял със сина на пострадалия. Гарантирал е, че с каквото може, ще помогне.

„На никого не пожелавам подобен инцидент, ужасно е. Дай боже човекът да се оправи, знам какво е да загубиш близък, след като само за 1 г. загубих сестра си и племенницата си“, сподели Анастасов.

Образувано е досъдебно производство, което вероятно ще се води от Софийската градска прокуратура, тъй като Анастасов е депутат. На мястото е направен оглед и се очаква да бъде назначена експертиза.