Бойко Борисов се срещна с работодателските организации

Всяка една цифра в нашата програма за заплатите съвпада с цифрите на бизнеса, заяви лидерът на ГЕРБ

Това, което сме извели като акцент на нашата програма, е образованието. Малки сме. Само с ум и знание можем да се борим с големите.

В образованието ще има и принуда. Всяко едно дете трябва да знае да чете и да пише.

Това каза на пресконференция Бойко Борисов след срещата на ръководството на ГЕРБ с АИКБ, на която беше представена предизборната програма на партията, съобщи Новини.бг.

„Категорично заявяваме, че плоският данък ще остане. Всяка една цифра в нашата програма за заплатите съвпада с цифрите на бизнеса. Моето притеснение е, че трудно ще се направи правителството, но не искам да спекулира по тази тема. В сферата на здравеопазването ще свържем системата, както при контрабандата“, разкри бившият премиер.

„Бюрокрацията е изведена и при нас, и при бизнеса като една от темите, която мъчи обществото. През агенцията за електронно управление всичко ще се случва по електронен път и няма да ходим да се редим по опашки. В този сектор ще има ясен и виден напредък“, каза още Борисов.

„Решението за СЕТА е взето и се надявам, че хората, които се готвят да управляват България, ще спрат да се объркват. Това е несериозно. Не бива да се въвежда в заблуждение народа, защото аз съм убеден, че БСП са се объркали. Едно е тук да плашиш народа, а като отидеш там да гласуваш по друг начин. Опитват се да заблудят хората“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна в сградата на АИКБ (Асоциация на индустриалния капитал в България) с работодателските организации.

Темата на разговора беше социално-икономическото развитие на страната във връзка с предсрочните парламентарни избори, съобщи „Труд“.

От страна на АОБР (Асоциация на организациите на българските работодатели) в срещата участват – от АИКБ – Васил Велев, председател на УС и Никола Зикатанов и Кънчо Стойчев – заместник-председатели; от БСК (Българската стопанска камара) – Сашо Дончев, председател на УС, Божидар Данев – изпълнителен председател и Димитър Бранков – заместник-председател; от БТПП (Българска търговско-промишлена палата) – Цветан Симеонов, председател на УС и Васил Тодоров – главен секретар; от КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България) – Николай Вълканов и Боряна Манолова – членове на УС и Румяна Георгиева – парламентарен секретар.