Ева Паунова: Еврофондовете означават и имидж за България

Цветан Цветанов призова да се направи подвижна приемна на евродепутата, за да се достигне до повече населени места от област Велико Търново
Ева Паунова
Снимка от фейсбук страницата на Ева Паунова.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова откри свой Европейски информационен офис в във Велико Търново, съобщи Радио „Фокус” в града.

Гости на събитието бяха заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов, председателят на националната структура на МГЕРБ Георг Георгиев, както и представители на местната власт от областта.

Присъстваха и всички кметове и общински съветници от ПП ГЕРБ. По време на откриването Ева Паунова изказа благодарността си към ръководството на ГЕРБ, областната структура на партията във Велико Търново и на всички, работили за създаването на този офис.

Ева Паунова припомни, че първият офис на евродепутат от ГЕРБ е бил на Илияна Иванов и е открит пред 5 години във Велико Търново. Тогава Паунова е била сътрудник и е участвала в стартирането на работата на офиса във Велико Търново. Това е вторият информационен офис, който Паунова открива. Тя изрази надежда информационният офис да е наистина посещаван.

„Искам да благодаря на г-н Цветанов, че повярва на младите и дава възможност ние да се развиваме. Доказахме, че сме освен отбор на професионалисти, и отбор на млади и подготвени кадри. В Брюксел работим по няколко приоритета заедно с колегите. Еврофондовете означават и имидж за България. Когато имаме проблем с мониторинговия доклад, ние работим в посока нашия имидж да бъде добре представен в Брюксел, за да нямаме проблеми, за да нямаме спрени еврофондове, за да може по-успешно да се реализираме като едни истински еропейци”, каза Ева Паунова.

Тя съобщи, че със зам.-председателя н ЕП Райнер Виланд работят по осъществяването на програма, чрез която млади лидери от Велико Търново ще могат да посетят провинция Баденвюртемберг с цел обмяна на опит. Това ще се случи през лятото.

Ева Паунова 3
Снимка от фейсбук страницата на Ева Паунова.

 

„Трябва да благодарим на всички от великотърновска област, които гласуваха за ГЕРБ на европейските избори, защото без тази подкрепа, без тази убедителна подкрепа, която постигнахме тогава, на дали днес щяхме да откриваме този офис, а на дали днес България щеше да има това стабилно правителство. Знаете, че европейските избори доведоха до предсрочни избори”, каза Цветан Цветанов.

Той призова да се направи подвижна приемна на евродепутата Ева Паунова, за да се достигне до повече населени места от областта. Цветанов съобщи, че една от посетителските групи на Ева Паунова, която ще посети Брюксел, ще е от Великотърновска област.

„В предния мандат всички европейски проекти, по които местната власт имаше възможност да кандидатства бяха спрени, но изключително комуникативни в момента сме с нашия евродепутат за всеки един проблем, свързан с европейските средства, които се привличат към България, и най-вече към общините. Този офис ще е изключително полезен за нас, защото имаме директния контакт. Смятам, че малко градове могат да се похвалят с това и смятам, че ще е полезно за всички нас”, заяви кметът на Велико Търново и областен координатор на партията Даниел Панов.