„Спекулации“ и „жълтини“ по фасадата на Лукарски

ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ

„Спекулация“ и „жълтини“ нарече Божидар Лукарски скандалите около личността си в началото на управлението си начело на Министерството на икономиката. Според него винаги, когато някой си вършел работата, имало подобни опити за дискредитиране.

Пред bTV министърът разясни, че прословутите 1 млн. лева, които са предназначени за пътувания на чиновници, били за предишното мегаминистерство на икономиката, енергетиката и туризма и били за целия мандат. По думите на Лукарски, при положение, че имало чиновници, които почти ежедневно пътували до Брюксел, сумата не била толкова голяма.

Той обяви, че колегите му от Реформаторския блок му писали оценка 5 за първите му 100 дни като министър.

„Работя перфектно с колегите министри, не съм правил разследване кой какво говори срещу мен. Честно казано, кучетата си лаят, керванът си върви”, коментира още Лукарски.

Той разказа за последното си пътуване в Азербайджан, при което договорил среща у нас с местни бизнесмени. „Основната ни сила в износа са нашите IT специалисти, а не вино, плодове и зеленчуци, макар че изнасяме и от тях“, коментира Лукарски по отношение на състоянието на икономиката ни.

Около възникналия скандал с избора на Янко Станев за лидер на варненската структура на СДС Лукарски обясни, че това са вътрешни работи на партията и Радан Кънев не е прав да взема отношение  по темата.