Светлозар Лазаров: Трябва да работим повече срещу корупцията

За 2014 на територията на ОД на МВР – Бургас са регистрирани 7 корупционни престъпления, съобщи главният секретар

Светлозар Лазаров

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров смята, че очаква повече работа по корупционните престъпления. 

„Трябва да си сверим часовника бързо. Това е изведено като приоритет от ЕС, евродоклада, прокуратурата набелязва и взема мерки. Таке че тук ще се работи под ръководството на прокуратурата“, заяви той на брифинг в Бургас относно отчета на годишната дейност на ОД на МВР, съобщи „Фокус“.

„За 2014 на територията на ОД на МВР – Бургас са регистрирани 7 корупционни престъпления. Регистрираните престъпления са 8142. С 41 % са намалели грабежите. Всички убийства и опити за убийства са разкрити“, обясни той и констатира, че „действително промяната в организацията на оперативно-издирвателната дейност и на охранителната дейност, доведе до много рязък спад в престъпността основно в комплекса „Слънчев бряг”.

Лазаров допълни, че на територията на цялата страна се наблюдава ръст на кражбите на моторни превозни средства (МПС). Повече случаи с наркотици има през 2014 г.- 309, каза още той. Има леко увеличение на пътнотранспортните произшествия (ПТП), което също е тенденция за цялата страна. Има ръст на произшествията, загиналите и ранените.