Глобиха Стоян Костадинов за побой над лекарка с 1500 лв.

Бутнах докторицата по рамото, не съм я удрял, каза в съда мъжът, който твърди, че доктор Божидара Пеевска лъхала на алкохол и искала 15 лева за прегледа на 2-годишната му дъщеря
wanphoto-1131
Снимка: podtepeto.com

Най-търсеният престъпник през месец декември Стоян Костадинов отнесе административно наказание от Районния съд днес, съобщи сайтът podtepeto.com.

Обявеният за общодържавно издирване за побой над доктор Божидара Пеевска при инцидента в Неотложната медицинска помощ в Раковски мъж отнесе глоба от 1500 лева. Той беше признат за виновен за причиняване на лека телесна повреда на медицинското лице на 14 декември – травматичен оток и кръвонасядане в окосмената част на главата.

Пред Темида днес Стоян подчерта, че не е удрял в главата доктор Пеевска, а само я бутнал по рамото. Той се хвърлил да разделя лекарката от половинката му Елена, тъй като двете се били сдърпали заради нежеланието на здравния служител да прегледа 2-годишното им момиченце.

„Докторицата се караше с жена ми, обиждаше я и отказваше да помогне на детето. Цигани, й вика. Агресивна беше и цялата миришеше на алкохол. Аз ги разтървах, като бутнах и двете настрани. Тя се отдръпна и ни гледаше, а ние с Ленчето тръгнахме да търсим помощ другаде“, разказва Стоян.

Докторицата беше в добро състояние, нищо не ни каза. Цялата работа беше, защото ни поиска 15 лева да прегледа детето. Аз нямах и й предложих да си оставя личната карта, да ида да взема пари и после да й ги дам. Тя обаче отказа и започна да се кара, разказа пред съда Костадинов, по петите на който през декември се бяха юрнали полицаи от дузина районни управления на територията на половин Южна България, за да се окаже, че той се е намирал на адреса си в Хасково.