Какво ни очаква в Годината на дървената синя овца (всички знаци)

Проверете под кой знак сте родени според китайския хороскоп и какво ще ви донесе новата година

Sheep

Китай навлиза в годината на овцата (или козата) и икономистите очакват икономиката на страната да се забави след две десетилетия на силен растеж, отбелязва ДПА.

Очаква се тази година да донесе дисхармония и управляващата Комунистическа партия да продължи своята антикорупционна кампания като се опитва да намали разногласията и да избегне сблъсъците.

Някои астролози обаче посочват, че през 2015 г. ще бъде по-лесно да се постигат споразумения въпреки сблъсъка на интереси. Това може би е добро предзнаменование за планираното по-късно тази година посещение на китайския президент Си Цзинпин в САЩ.

Овцата е осмият елемент от астрологичния цикъл от 12 животни и символизира мир и кроткост. От древни времена китайците използват вълната й за калиграфски четки и топли дрехи.

Животните се свързват с противопоставянето ин и ян и с петте основни елемента, оказващи влияние – метал, вода, дърво, огън и земя. Всяка комбинация се появява веднъж на 60 години.

Китайската нова година, която започва на 19 февруари, е година на синята дървена овца и е 32-ра в 60-годишния цикъл.

Годината ще бъде доминирана от дървото и земята, като дървото ще ограничава мощта на земята. Благодарение на тази комбинация в годината ще има по-малко насилие, посочи специалистът по фън шуй Реймънд Ло. Икономическата атмосфера ще бъде по-стабилна с по-малко драматични колебания, допълни той.

Това съответства на прогнозите на Международния валутен фонд (МВФ), оповестени миналия месец, които не предвиждат драматични икономически кризи. МВФ очаква световните икономики да се възползват от ниските цени на петрола и да има възстановяване в САЩ, но еврозоната, Япония, Китай и Русия ще отчетат по-бавен растеж.

Коза или овца?

В традиционния китайски език една и съща дума обозначава коза и овца.

Йероглифът, който се използва за осмия знак в 12-годишния цикъл с животни в китайския календар, може да бъде преведен като коза, овца или овен – все е правилно. Затова спокойно може да се каже, че настъпва Годината на Козата, Годината на Овцата или Годината на Овена (съвпада със западната зодия Овен само по име).

Годината ще донесе любовни афери

Годината ще донесе и омайващи любовни афери, което е присъщо на нейния господар – Дървената Овца. Тя обича приключенията, лесно се пали по нещо ново и вълнуващо, но и лесно губи интерес. За нея животът е хубав и е чудесно да си заобиколен с добри хора – това е мотото на годината ѝ.

Дървената Овца е свикнала на лесен и безгрижен живот. Мисли за насъщния хляб и покрив над главата рядко я спохождат. За нея е казано, че когато две любящи сърца се съберат, и колибата е рай за тях.

Предлагаме ви прогнози кой какво го очаква в Годината на Овцата, базирани на традицията на китайската астрология, която съществува от 5000 години. Те не само казват какво може да ви се случи тази година, но и дават съвети за по-богат и удовлетворяващ живот, пише „24 часа“. Автор на хороскопите е прочутият астролог от Хонконг Роки Сун.  

Порво рзберете кой е вашият знак по китайския хороскоп според годината, в която сте родени:

kitaiski-kalendar-ok

 

Плъх

Rat

Хората, родени в Годината на Плъха, са изключително чаровни. Те са изразителни, понякога бъбриви. Обичат да ходят на купони и прекарват много време в разговори с приятели. Понякога могат да мълчат, но изключителна рядкост е Плъх да седи мирен.

Обикновено имат повече познати, отколкото истински приятели. Почитат и тачат всичките си близки. Ако станете истински приятели с тях, ще се отнасят с вас като с член на семейството си. Плъховете са самостоятелни и пазят добре тайните си. Макар да са словоохотливи, не доверяват нищо на никого. Понякога може да са праволинейни и тесногръди, но винаги са честни.

Имат бърз ум. Повечето Плъхове свършват за 24 часа повече, отколкото останалите хора за толкова дни.

Имат много добър инстинкт. Предпочитат да живеят по собствени правила. Ръководят се от девиза: “Целта оправдава средствата”.

Не е лесно да се работи с тях, защото са 100% перфекционисти. Много са организирани и талантливи, вероятно затова от тях излизат добри бизнесмени и политици. Пишат и говорят изкусно и в годините на Плъха са родени много известни писатели и историци.

За съжаление, щом спечелят пари, ги харчат. Сигурно по тази причина са много внимателни, когато дават назаем. Ако някога вземете пари от Плъх, не се изненадвайте от високите лихви.

Плъховете не са романтични, но са чувствени и любящи. Много са верни и отдадени на семействата си.

За Плъховете Годината на Овцата ще бъде като цяло по-добра от предишната. Ще имат по-голям напредък, макар и умерен.Въпреки че през тази година ще има значително подобрение, може да се очакват някои сътресения. Ограниченията ще се вдигнат, но успехът ви ще се основава на отдадеността, с която преследвате целите си. Стига да не чакате всичко да падне само̀ в скута ви, ще имате печалби.

Промените ще се извършват бързо и без предупреждение, но вие винаги се чувствате най-добре, когато има елемент на изненада. Приключения ви дебнат отвсякъде.

Втората половина на годината ще бъде по-добра, особено в професионалната сфера.

Въпреки като цяло положителното салдо Плъховете не трябва да чакат година без никакви трудности. В хороскопа на съдбата им има няколко “негативни звезди”, които са предупреждение за евентуални и неочаквани проблеми.

ЛЮБОВ

По-младите и тези, които не са ангажирани със стабилна връзка, могат да очакват интересна година. Привлекателността им ще бъде засилена, ще има романи, но е малко вероятно някой от тях да се окаже траен. В останалите случаи може да се изправят пред трудности. Трябва да опитат да подобрят отношенията си в рамките на брака и със семейството си.

КАРИЕРА

Много важно за Плъховете през 2015 г. е да отделят голямо внимание на отношенията си с колегите и изобщо на професионалните връзки. Това ще бъде ахилесовата им пета в Годината на Овцата. Ако не се отнесат с необходимата важност към евентуалните проблеми, които могат да се появят, и не положат усилия да поправят това, което не е наред, ще трябва после да платят висока цена. Например има опасност да останат изолирани. През втората половина на годината ситуацията ще се подобри значително в това отношение.

ПАРИ

В тази област китайските астролози посочват, че ще се появи звезда, наречена Постепенно разбиване. Нейната символика е свързана с важността на доброто управление на водите за напояване на обработваемите земи. Тук водата символизира пари и наличните ресурси. Ако няма разумно и внимателно управление, колкото и да са добри, в края на годината те може да се сведат почти до нула. Това не означава, че ще се случат лоши неща. Преди всичко е предупреждение.

ЗДРАВЕ

Това е най-силната ви страна през годината. Малко вероятно е да имате проблеми със здравето, а тялото ви ще има достатъчно сили, за да се справи енергично с всичко, което опита да наруши естествения му баланс.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА КОЗАТА ЗА ПЛЪХА

Звездата Лунна добродетел ще ви подкрепя. Както е известно, лунната символика е свързана по-скоро с такт, отколкото със сила. Затова е много важно да обръщате внимание на чувствата на другите, особено в критични ситуации. Ако го направите, ще развиете изключителна способност да влияете на хората, което е половината път за решаване на проблемите им.

– Най-добри месеци през 2015 г.: януари, февруари, май, юли и декември

– Към какво трябва да се стремите: свободата да следвате сърцето си

– Щастливи числа: 5, 12, 17, 24, 31, 42

 

Бик

Бик

Хората, родени в Годината на Бика (или Вола), са трудолюбиви и упорити. Те могат да посветят на една задача много по-дълго време и повече усилия от всеки друг. Методични са и свършват работата докрай. Като в приказката за заека и костенурката може да не са най-бързи, но при всички случаи ще стигнат, докъдето са решили. Обичат дисциплината.

Вярват в себе си и класират почти всичко в две основни категории – добро или лошо.

Строго съдят онези, които не поддържат техните високи стандарти. Биковете не са купонджии и социални животни. Въпреки че изглеждат спокойни, са тежки и импулсивни, когато са ядосани. Способни са на страховита ярост и по-добре не им пресичайте пътя.

 Хората Бикове са наблюдателни и имат забележителна памет. Попитайте някого от тях дали помни кои са били на партито преди 8 месеца и най-вероятно ще ги назове един по един.

У дома е страхотно да си имате Бик, осигурява всичко необходимо. В работата успява в изкуствата, договаряне на бизнес или имоти благодарение на творческия си характер. И тъй като са интелигентни и сръчни с ръцете, от тях излизат и добри хирурзи.

В любовта им е трудно да изразяват интимните си чувства, но обичат дълбоко и страстно.

Биковете са инати и догматични, вярват в своите решения и никога не съжаляват. Почти винаги следват главата си, а не сърцето. Много са привързани към семействата си. Често обаче откриват, че близките им не ги разбират. Въпреки това са търпеливи и грижовни и са най-добрите приятели, които може да имате. Много са ревниви, консервативни и верни.

2015-а е голямо предизвикателство за родените в Година на Бика. Това е така, защото Овцета – осми знак в китайския зодиак, е противоположна на Бика, който е вторият знак.

Годината може да се окаже доста сложна за някои Бикове, но не и за всички. Следвайте хода на събитията с надежда и положителна нагласа, защото колкото по-тежки са ситуациите, толкова по-лесно те могат да се превърнат в своята противоположност, и късметът ще се появи.

Може да ви отнеме по-голямата част от годината, за да постигнете това, което искате, но крайният резултат ще бъде във ваша полза.

Трябва да имате търпение и да не се обезсърчавате от всяка малка пречка. Ако се оплаквате или се изнервяте от начина, по който се развиват нещата, ще загубите почва. Задължителни са концентрирането, решителността и последователността на плановете, ако искате да жънете награди в последното тримесечие на годината.

ЛЮБОВ

В тази притискаща година любовта остава благоприятна сфера. Хората, родени в Година на Бика, ще бъдат по-привлекателни и магнетични от обикновено. Евентуални проблеми, които могат да възникнат в тази област, ще са свързани по-скоро с прекаляване. Бракът и семейният ви живот ще бъдат защитени през 2015 г.

КАРИЕРА

Напредъкът ще е труден през 2015 г. Може да имате усещането, че усилията ви са безполезни. Всъщност през Годината на Овцата най-подходящият начин за решаване на проблемите не са усилията, а внимателните и интелигентни действия. Трябва да бъдете дискретни и да опитате да подобрите отношенията си с другите хора. Помнете, че всяка ситуация може да се превърне в положителна само за миг.

ПАРИ

Дори да усещате голямо напрежение, не трябва да извършвате никакви незаконни или неправомерни действия. Бикът рискува да плати много висока цена и за най-малката грешка. Но ако избягвате рисковани инвестиции и необичайни инициативи, балансът в края на годината ще бъде положителен.

ЗДРАВЕ

Най-голямата опасност през 2015 г. е, че в моменти на голямо напрежение здравето ви може да стане слабото звено. Това означава, че то трябва да бъде абсолютният ви приоритет. Ако водите здравословен живот – както физически, така и психически, ще се чувствате по-силни и ще подобрите способността си да обръщате проблемите във възможности.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА БИКА

Звездата Опашката на леопарда се появява в съдбата на Биквете. Да настъпите опашката на леопарда, случайно или не, означава да се събуди най-свирепата ярост и да се обърне срещу вас. Поради влиянието на тази звезда родените в Годината на Бика трябва да бъдат възможно най-смирени и да избягват да провокират хора или институции.

– Най-добри месеци през 2015 г.: април, август, септември, октомври, ноември и декември

– Към какво трябва да се стремите: събиране на информация и доброто ѝ оползотворяване

– Щастливи числа: 3, 16, 24, 30, 39, 44

 

Тигър

Tiger

“Роден лидер” е ключовата дума за Тигрите. Те винаги са начело и най-често са тези, които викат “Хайде! Давай!” Благородни и безстрашни, Тигрите са уважавани за смелостта си дори от враговете.

Тези хора са дръзки бойци, воюващи докрай за това, което смятат, че е правилно. Макар че са егоисти от време на време в дребните неща, те са способни на голяма щедрост.

Тигрите са непредсказуеми, винаги напрегнати и обичат да бързат. Трудно е да им се устои, защото имат магнетични характери и излъчват естествено авторитет. Смята се, че са най-големите късметлии от всички знаци. Известни са с лошите си настроения и нетърпението. Управляват ги емоциите и следват сърцето си. Дипломацията не им е силна черта. Могат да бъдат отмъстителни и помнят завинаги обидите.

Бурни са, но и спокойни, добросърдечни, но и страховити.

Макар че обичат приключенията, по-добре е да не се предизвиква доверието им. Обичат да им се подчиняват, а не обратното. Обикновено действат сами.

Тигрите изкарват пари, но не са пряко заинтересовани от тях. Искат обаче да не се притесняват за финанси. Обичат да работят и ако им поставите задача, ще я изпълнят с ентусиазъм и ефективност. Способни са на голяма любов, но стават твърде настойчиви. Имат териториални и собственически уклони.

Като любовници са страстни и романтични, но истинското предизвикателство за Тигъра е да разбере значението на умереността.

Hа пръв поглед енергиите на Тигъра и Овцата не се комбинират. Козата/Овцата е свързана с мирното развитие на живота, в който се избягват крайности, докато Тигърът е предразположен за големи предизвикателства и радикален подход. Затова на него му се струва, че в Годината на Козата всичко е твърде бавно и безинтересно.

Но с течение на месеците Тигрите ще осъзнаят, че нещата не стоят точно така. Напротив, 2015 година може да стане много конструктивна и позитивна. Колкото по-усилно опитвате, толкова повече ще постигнете.

Хаосът на миналото е към своя край и макар че вече нищо не тече гладко в живота ви, тази година ще има по-малко изненади. Трябва да се съсредоточите да довършите каквото сте започнали и да разширите творческите си хоризонти. Може да разчитате на другите за помощ, не се колебайте да искате услуги. Хората, към които ще се обръщате, не само ще ви подкрепят, но и ще ви донесат знания, идеи и пари. Тази година трябва да пазите много добре финансите си на сигурно място.

ЛЮБОВ

Звездата Небесно щастие ще ви донесе през 2015 г. щастие в брака и семейството. Нейното влияние благоприятства любовния живот. За самотните Тигри ще изскачат възможности за нова връзка или брак.

КАРИЕРА

Това е една безспорно положителна година, което се дължи и на звезда, свързана с т.нар. Цвете на императора. То било засадено в Забранения град и символизира социалното превъзходство. Появата на тази звезда посочва вероятност за повишение в службата, способност за справяне с трудностите и контрол над ситуациите.

ПАРИ

Звездата Внезапен срив се появява в съдбата на Тигрите и препоръчва предпазливост. Символиката ѝ е свързана с образа на сграда, срутваща се поради липса на здрави основи. Така че, ако основите на вашия бизнес или проекти не са достатъчно солидни, те може да се сринат и от най-лекото произшествие. Рисковите инвестиции трябва да се избягват.

ЗДРАВЕ

Физическото и психическото здраве на Тигрите ще бъде един от най-добрите им активи. Ще се чувстват по-силни и ще погледнат на живота по един по-положителен начин. Останалото, и по-точно късметът, ще си дойде на мястото.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА ТИГЪРА

Според известния астролог Роки Сун вълшебната дума за Тигрите тази година ще бъде “концентрация”. Тези хора ще постигнат почти всичко, за което копнеят, чрез правилна насока на мисленете и активиране на творчеството. Но не бива да стигат до крайност да се заслепят от амбицията си за успех. Това ще разруши магията.

– Най-добри месеци през 2015 г.: февруари, март, юни и ноември

– Към какво трябва да се стремите: да бъдете сериозни и честни

– Щастливи числа: 4, 17, 23, 30, 33, 41

 

Заек

Заек

Заекът е едно от най-деликатните животни сред 12-те в зодиака. Обикновено това са мили, сладки и популярни хора. Всеки им обръща внимание, защото са добра компания и дават ценни съвети. Зайците са и най-дълголетни. Спокойни са и гъвкави, но в същото време имат силна воля и решителност.

Домът на Заека винаги е красив, тъй като тези хора са известни с артистичния си усет и добър вкус. Също и се обличат добре. Ако надникнете в гардероба на приятел Заек, ще откриете много скъпи и хубави дрехи. Но въпреки че са популярни и обичани от своите приятели и семейство, Зайците са и песимисти. Те са консервативни и несигурни и това обяснява защо повечето от тях не обичат промените.

Зайците са спокойни и не е лесно да бъдат предизвикани. Не обичат да се карат, харесват тихия, спокоен живот. Сантиментални са и състрадателни, лесно плачат. Може да ги трогнат личните проблеми, които споделяте с тях. Ако си изкарвате хляба с търговия, Зайците са вашите хора – 9 от 10 ще купят продуктите ви.
Те не предприемат нищо, преди да са претеглили плюсовете и минусите от всеки ъгъл. Сигурно за това се справят добре в работата си. Известни са с успехите си в бизнеса и финансите. Майстори са на преговорите и компромисите. Могат да бъдат прекрасни партньори в любовта – романтични и верни. Никога не им липсват ухажори. Мъжете Зайци понякога са придирчиви и невинаги са семейно ориентирани. Жените трябва да прекарват по-малко време пред огледалото и повече с приятели.

Годината на Козата определено е благоприятна за хората, родени в година на Заека. Трябва да се възползвате от възможностите, които този потенциално отличен период ви предлага.

Фактът, че добри неща ще започнат да се случват – дори да не са плод на лични усилия, а само на късмет – ще има положителен ефект върху вашата психика, което още повече ще подобри ситуациите.

Най-накрая ще започнете да се чувствате отново добре. Вратите ще се отворят, ще имате постижения в изобилие. Ще станете по-дисциплинирани и начинът, по който се справяте с нещата, ще доведе до положителни промени, стига да обръщате подобаващо внимание на малките, но важни детайли.

Пречките, пред които бяхте изправени в миналото, вече няма да ви тормозят. Годините, които прекарахте в помощ на другите, сега ще ви поднесат наградите, които заслужавате.

ЛЮБОВ

Заекът трябва да се съсредоточи да запази това, което вече има, вместо да търси да опитва нещо ново. Влиянията върху сантименталния живот на Зайците не са най-добрите, но тъй като общата им прогноза е благоприятна, в крайна сметка тя ще се отрази положително и върху тази сфера.

КАРИЕРА

2015-а е чудесна година за започване на нов проект или бизнес. За вас ще работи звездата Осемте старейшини, получила своята символика от приближените, които помагат на императора да управлява страната. Въпреки че формално те са били подчинени на заповедите на “премиерите”, всъщност са държали истинската власт. Влиянието на тази звезда ще даде на Зайците много голяма мощ и способност да държат враговете на разстояние.

ПАРИ

Годината на Овцата ще е добра за финансови сделки и инвестиции. Бизнес нюхът ви ще е много фино настроен. Това не означава, че може да действате неразумно. Ако се опирате на здравия разум, ще бъдете възнаградени подобаващо.

ЗДРАВЕ

Здравето няма да бъде проблем за вас. Но има някои предразположения за произшествия, особено свързани с вода.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА ЗАЕКА

Въпреки че балансът е ясно положителен, има и доста негативни звезди в съдбата на Зайците за тази година. Това означава, че не всичко ще е цветя и рози, но никога не трябва да губите присъствие на духа в трудни моменти, тъй като скоро всичко отново ще бъде наред.

Дори и така, тази година става за абсолютно всичко, с изключение на едно – да стоите на място. Колкото повече участвате в действията, толкова повече възможности ще имате, за да изживеете една незабравима година, пълна със събития.

– Най-добри месеци през 2015 г.: април, юли, септември, октомври и декември

– Към какво трябва да се стремите: повече самоувереност и твърди позиции

– Щастливи числа: 19, 22, 28, 35, 42, 47
Дракон

Dragon

Като благородното създание, което символизира китайските императори, Драконите са родени лидери и майстори на церемониите. Затова и всеки китаец се моли да има дете Дракон. Тези хора задвижват нещата, борбени са и надарени със сила и късмет. Те са родени царе. Доколкото виждат, властта им е безспорна.

Драконите са идеалисти, перфекционисти, мислят, че са съвършени и са непреклонни. Заради жаждата си за власт не са много годни за остаряване. Перспективата да загубят мощта си и безпомощно да усещат как чезне младежката им сила са непоносими за тях.

Раздразнителни и упорити, Драконите имат големи уста и думите им често изпреварват мислите им. Въпреки това си струва да се изслушват мненията и съветите им, които са винаги добри.

Драконът е прекалено горд. Ентусиазира се бързо и лесно кипва. Самоувереността му е толкова впечатляваща, надутото его – толкова видимо, а приказките – така гръмогласни, че е безполезно да опитвате да му кажете нещо.

Макар че парите невинаги са тяхна мишена, Драконите се впечатляват неимоверно от богатството, съкровищата, престижа, разкоша. Талантливи са, интелигентни, упорити и щедри. Могат да направят всичко. Без значение дали ще изберат артистична кариера, медицинска или политическа, те ще блестят.

Обичани са и не се разочароват в любовта. Самите те често са причина за някои драми на отчаяние.

В хороскопа на Дракона през 2015 г. изгрява звезда, наречена Седлото на командира, която символизира куража и военното превъзходство. С нейна помощ хората могат да преодоляват препятствия и да налагат волята си.

Други благоприятни звезди за вас през Годината на Козата са Небесна добродетел и Звездата на благословията, които ще ви позволят не само да имате късмет, но и да превръщате всичко отрицателно в положително.

В същото време обаче Звездата на клюките ще бъде постоянна заплаха. Това означава, че Драконите трябва да бъдат особено дискретни и нащрек през 2015 г.

Отпуснете се и поемете глътка въздух през Годината на Овцата. Придържайте се към това, което знаете най-добре, и довършете всичко, върху което работите, но не започвайте нови начинания.

Ще спечелите най-много, ако правите това, което ви се удава най-трудно – да завършите започнатото. Дайте си онази така необходима за вас почивка.

ЛЮБОВ

Най-значимата заплаха в тази област е присъствието на звездата Изолиран живот. Нейната символика произтича от наказанието, което било налагано в Древен Китай на тези, които действат срещу закона и традицията – те били изолирани от семействата си. Тази звезда посочва при вас необходимостта да отдавате дължимото внимание на другите и да изразявате обичта си.

КАРИЕРА

Творческата ви и новаторска природа ще привлече успех, но ще трябва да се движите в границите на разумното. Често пътят ви към успеха ще минава не там, където сте си представяли, а като действате според възможностите. Драконът ще трябва да направи някои отстъпки сега, които по-късно ще бъдат възнаградени със солиден успех.

ПАРИ

Единственото нещо, което се иска от вас, е да бъдете мъдри. Атмосферата на успеха през 2015 година неизбежно ще донесе със себе си финансови ползи. Но ако не внимавате с разходите или правите рисковани инвестиции, може да се окажете в края на годината с отрицателен баланс.

ЗДРАВЕ

В много моменти през Годината на Овцата Драконите ще живеят много интензивно и невинаги ще спазват основните принципи на здравословния начин на живот. Това ще е най-слабото им звено. Така че трябва да си наложат да обръщат на здравето си необходимото внимание.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА ДРАКОНА

Знакът на Дракона е свързан с високи полети на духа, докато Козата/Овцата е по-скромна по мащаб и дискретна в действията. Посланието е, че извън големите проекти, професионални или не, които мобилизират личните ни енергии и нашата креативност, не може да забравяме човешката страна на нещата. И по-точно времето, което “губим” с други хора, може да не е продуктивно веднага, но само по себе си то е форма на обогатяване.

– Най-добри месеци през 2015 г.: февруари, май, август и ноември

– Към какво трябва да се стремите: завършване и натрупване

– Щастливи числа: 1, 12, 22, 27, 41, 44

 

Змия

Змия

Докато на Запад змията не е много почитана, тя е обожавана от китайците и е смятана едновременно за красива и мъдра. Родените в нейната година са най-дълбоките мислители и най-загадъчните хора. Змиите винаги са били изкусителки за човека. Хората под техния знак са чаровни и магнетични. Предпочитат елегантна и изискана обстановка и гравитират около най-висшите социални ешелони.

Много стари души са родени в години на Змията и подобно на Дракона имат или много успешен, или трагичен живот. Суеверни страхове изобилстват при тях. Интензивни са и проницателни, обичат да отчитат успехи, дори да отнема години. Не прощават лесно. Изключително трудно е да се възползвате от Змия или да я измамите повече от веднъж. Тя е прочута и с изумителната си сила за възстановяване.

 По принцип Змиите са затворени в личния си свят, скептични и подозрителни. Никога не са шумни. Това са интелектуалци, философи, хора на ума. Предпочитат да избягват конфронтацията, но ако са предизвикани, са способни на яростен гняв и омраза. Пресметливата Змия оглежда враговете си както едноименното животно – мишката. Тя е упорита и може да чака дълго време, преди да удари. Много неразумно е да имате Змия за враг.

Макар понякога да ги смятат за зловещи, Змиите са приятелски настроени и готови да помагат на другите. Имат добро чувство за хумор, което се проявява изненадващо, особено в моменти на криза. Емоционално са стабилни и може да се разчита на тях, тъй като винаги запазват хладнокръвие.

Имат силно собственическо отношение към партньорите си, но не се славят с особена вярност. Много хора са тайно или безнадеждно влюбени в Змии, тъй като са неустоими. Обичат да се припичат на слънце дълго време и да се отдадат на зимен сън. Склонни са към мързел и търсене на удоволствия, преувеличават и лъжат, когато имат полза. Нуждаят се от сигурност.

Tази година ще е по-добра от предишната за Змията, но все още ще има пречки и проблеми за решаване. Пътят към успеха и щастието е свързан с решаването на вашите задачи и проблеми и избягване да се месите в делата на други хора.

Внимавайте с критиките, които отправяте, защото може да бъдат приети наистина много лошо.

Големият коз на годината за вас е появата на звездата Пътуващия кон, сочеща възможности за пътешествия, които ще променят живота ви към по-добро. Всякакви видове контакти с чужбина трябва да бъдат оценявани като положителни и приветствани с широко отворени обятия.

2015-а ще бъде и година на изграждане и поддържане на отношения, които могат да ви бъдат от полза в бъдеще. В Годината на Овцата най-добре е да размишлявате и да оставите нещата да се успокоят. Няма нужда да бързате и да се притеснявате. Хоризонтът ви е разчистен, за да се забавлявате с цел промяна. Е, не се разплувайте прекалено в комфорта. Може да се появят някои проблеми у дома, където най-малко очаквате нещата да се объркат.

ЛЮБОВ

Важното е да не очаквате прекалено много в това отношение. Ако нещо положително се случи, то ще стане спонтанно, а не насила. Отношенията с другите (в брака, семейството или приятелствата) трябва да бъдат възможно най-здрави и естествени. Необходимо е всяко напрежение, което възникне, незабавно да бъде решавано с откровен и просветляващ разговор.

КАРИЕРА

Трябва да следвате консервативна и отбранителна стратегия и да мислите повече за запазването на това, което имате, отколкото за завладяване на нови територии. Напредъкът и позитивните неща ще идват най-вече случайно и на късмет, а не с положените усилия. Като цяло годината не е подходяща за започване на нови проекти, освен ако не са свързани с чужди страни.

ПАРИ

Ако Змията избере да води нормален живот, в който всеки месец доходите да са по-големи от разходите, няма да има никакви проблеми. Но всичко ще се усложни, ако не контролира харчовете си или се изкуши да прави големи инвестиции.

ЗДРАВЕ

Здравето ще бъде най-силната ви страна през 2015 г. Трябва да сте наясно с това и да се възползвате максимално от физическото си и психическо благополучие.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА ЗМИЯТА

Хората, родени в година на Змията, имат особена магическа сила вътре в себе си. Някои дори смятат, че едно от най-големите предизвикателства за тях е да се научат да се справят с тази вътрешна сила. Ако успеят да я овладеят, ще извършат чудеса, ако не – ще възникват необясними проблеми.

През тази година трябва 100% да вярвате в тази си мощ. Ако осъзнаете, че “преследвате” нещо, това е знак, че не сте в унисон с личната си сила и не вярвате в нея. Но ако сте напълно уверени в себе си – толкова, че не предприемате нищо, а просто чакате при вас да дойде това, което заслужавате, значе сте овладели силата и чудесата ще започнат да се случват.

– Най-добри месеци през 2015 г.: април, юли, август, септември и декември

– Към какво трябва да се стремите: сила в личния си живот

– Щастливи числа: 3, 6, 17, 25, 32, 40

 

Кон

Кон

Родените в годината на Коня са най-самостоятелните и независими хора. Много известни бунтовници са Коне. В повечето случаи поставят своите интереси пред тези на другите. Конете не понасят никакви ограничения и са трудни деца, особено в юношеския период. Родителите на дете Кон може да очакват то да напусне дома си рано, веднага щом е в състояние.

Конете имат жив ум, много въображение и сексапил. Лесно се отегчават, трябва да бъдат заети и стимулирани почти през цялото време. Обичат да са сред тълпа и често могат да бъдат видени на концерти, театри, митинги, спортни състезания и, разбира се, купони. Имат безгранична енергия и амбиции, гореща кръв и горещи глави. Егоисти са и работят само за себе си и собствения си успех, но въпреки това делата им са от полза за всички. Много от тях страдат от нервно изтощение през живота си. Да се научат да си почиват и да увеличават времето си на концентрация, са цели, към които трябва да се стремят.

Мнозина от тях не са самоуверени. Склонни са да поемат повече рискове от другите хора. Трябват им силни бизнес партньори. В нормална ситуация Конят трудно може да бъде победен. Повечето от тях придобиват богатство, но не и много сигурност. Умеят да боравят с пари и са добри финансисти.

Желанието за почти неограничена лична свобода прави Коня забавен приятел, но труден брачен партньор. Тъй като лесно се влюбва и разлюбва, очаква се да има много романси. Слаб му е ангелът в любовта и всичко дава за нея. Флирт и непостоянство са думи, които много му прилягат и добре го описват. Въпреки това е способен на връзка за цял живот с подходящия партньор.

Падението на Коня настъпва, когато се поддаде на импулсивност и не е в състояние да контролира избухливия си нрав. Тези хора са изтъкани от противоречия. Искат да принадлежат, но копнеят и за независимост. Жадуват за любов, но се чувстват притиснати. В крайна сметка само от тях зависи какво ще постигнат.

Kонят и Овцата имат хармонични отношения, така че за вас 2015 г. ще бъде благоприятна.

Конят е знак на екшън и приключения, но родените в неговите години невинаги имат обективните и субективни условия да отпуснат юздите на своята философия за свобода и да се насладят на живота. В Годината на Овцата всичко се нарежда именно така и има условия мечтите ви да се сбъднат.

Възможностите ще изобилстват, качествата ви ще бъдат признати, а действията ви – приветствани. Вярно, ще има проблеми и препятствия, но положителната енергия на годината ще позволи на Конете лесно да ги преодолеят. Сега, когато нещата започват да се успокояват, обърнете внимание на подобренията – вътре във вас и навън. Извървяхте дълъг път и е време да спрете и да се огледате. Направете тези стъпки, които сте обмислили, или планирайте ново жадувано начало. Пред вас най-накрая е чисто и с характерната ви гъвкавост може да получите най-доброто от живота.

ЛЮБОВ

Хората, родени в Годината на Коня, са страстни и емоционални по природа. На тези от вас, които нямат постоянна връзка, 2015 г. ще донесе много новини. За женените ще бъде чудесен период, но може би малко объркан, тъй като емоциите ще препускат лудо.

КАРИЕРА

Две важни и мощни благоприятни звезди се появяват в съдбата ви през 2015 г. Те ще ви донесат популярност, подкрепа от приятели и колеги, както и условия, за да придвижите проектите си напред. Опасността, която съществува, е, че атмосферата на успеха може да се обърне срещу вас. За да избегнете това, положете усилия да запазите възможно най-голяма дискретност и следете за чувствата на завист, които ще процъфтяват около вас.

ПАРИ

Благоприятната година на Овцата ще ви донесе финансови ползи, особено такива, свързани с добра професионална ситуация. Въпреки това китайските астролози съветват Конете да не пришпорват късмета си и да избягват да печелят пари чрез хазарт или спекулации. В същото време трябва да контролират разходите си.

ЗДРАВЕ

Звездата, наречена Магията на болестта, препоръчва да обърнете изключително внимание на въпросите, свързани със здравето. При очертаващата се жизненост на годината Конете ще имат тенденция (с която трябва да се борят) да пренебрегват този основен аспект на живота.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА КОНЯ

Чака ви безспорно година на добър късмет, което не означава, че успехът и щастието ви са автоматично гарантирани. Крайъгълният камък на китайската астрология е балансът. Това значи, че твърде много късмет може също да е проблем, ако не се отнасяте правилно с него. Юздите на щастието трябва да се държат здраво, за да не стане то неуправляемо или дори разрушително.

 Най-добрите месеци през 2015 г.: февруари, май, юни и декември

– Към какво трябва да се стремите: сигурност и бъдещи перспективи

– Щастливи числа: 8, 19, 26, 30, 37, 41

 

Овца

sheep1

Kозата или Овцата е осмият знак в китайския хороскоп. За китайците числото 8 е свързано с просперитета. Затова хората, родени в тези години, се радват на повече късмет от останалите.

Овцете са елегантни, очарователни, артистични и надарени. Обичат природата. Те са най-творческите личности.

Много са деликатни и възпитани, имат куп почитатели и приятели.

Овцете са несигурни и имат нужда да се чувстват обичани и закриляни. Целите им в живота са свързани със създаването и поддържането на хармонична среда. Миролюбиви са и ще отстъпят от пътя си, за да избегнат сблъсък. Обикновено са зависими от други хора, които стоят на заден план.

Срамежливостта е присъща на Овцата. Тя е мечтателка, понякога се колебае и е свръхпритеснителна. Обича да мързелува. Ако можеше да избира,

Козата би се оженила за богаташ и да лежи цял живот. Обича да чете хороскопи, от нея излизат често астролози и гадатели.

Силните вътрешни ресурси, решителността и чувството за дълг правят от Овцете неуморни работници, макар че те не се справят добре с напрежението. Дезорганизирани са и бизнесът не им е силата. Могат обаче да станат прекрасни художници, писатели, занаятчии – всяка кариера, която изисква артистични таланти и творчество.

Най-полезното й взаимодействие е с партньор в бизнеса или в любовта, който поема лидерската роля.

Липсата на агресия не значи, че е слаба.

Напротив, Овцата знае много коварни начини, за да получи това, което иска. Тези хора са майстори на нежното убеждаване.

Тъй като трудно спазва графици, Овцата рядко пристига навреме. Не се чувства добре в прекалено дисциплинирана среда и не понася критиките. Често кара другите да губят търпение – особено Плъхът и Волът, които не съчувстват на срамежливия й подход.

Жените Овце са известни със своя вкус и усет за обличане. Те са най-непретенциозни от дамите, но почти винаги си осигуряват взаимоотношенията, които желаят.

В любовта всички Овце са безнадеждни романтици. Веднъж обвързани, верността към семейството и любимите се поставя над всичко друго. Никога няма да скъсат семейните връзки. Овцете са отлични родители. Като деца са чувствителни и трябва непрекъснато да им се показва колко са обичани.

ИЗВЕСТНИ ОВЦЕ

Брус Уилис, Памела Андерсън, Мик Джагър, Робърт де Ниро, Катрин Деньов, Мел Гибсън, Джордж Харисън, Хулио Иглесиас, Бъстър Кийтън, Вангелис

 

Маймуна

Маймуна

Ум и гъвкавост притежава всеки, роден в Годината на Маймуната. Това са хора с изключителен интелект, комбиниран с чар и лукавство. Много са забавни и енергични. Дайте на Маймуната да прочете скучна книга и тя ще я превърне в мюзикъл. И не само това – ще покани всички да го гледат безплатно! Маймуните знаят как да използват талантите си, за да извлекат максималното от ситуацията, и са по-успешни от другите хора.

Наслаждават се на предизвикателствата, а ако отидете на купон, Маймуната ще е в центъра на вниманието. Очарованието и хуморът им са ключ към тяхната популярност. Може обаче да почувстват превъзходство и прекалена самоувереност, което е най-голямата им слабост.

Хората Маймуни са сред най-общителните. Обожават компанията на други хора, харесвани са и будят възхищение. Въпреки това са неразгадаеми. Крият мнението си за другите. Настроенията си обаче не крият. От километри може да разберете как се чувства една Маймуна – иска всички да знаят колко е щастлива или депресирана.

Изключително конкурентни по природа, Маймуните мразят да губят. Трупат ревност и подозрение под повърхността. Имат си собствен съветник и се доверяват само на най-близките си приятели.

Добри работодатели са и ценени служители. Дайте задача на Маймуната и може да бъдете сигурни, че ще я изпълни, и то добре. Тъй като са любопитни, имат голяма жажда за знания. Непоколебими след провал и учещи се от грешките си, винаги постигат целите си.

Тъй като обикновено получават каквото искат без особени усилия, често губят интерес към своите завоевания след кратко време. Голям житейски урок за Маймуната е да се научи да цени това, което е постигнала.

Партньорът на Маймуната трябва да е готов да ѝ даде голяма свобода на действие. Тя е вярна и любяща и добър родител.

Повечето Маймуни имат един фетиш – храната. Не се тъпчат като прасета, а просто имат навика да хапват когато и където си искат. И последно – обожават банани. Отидете в кухнята на ваш приятел Маймуна и със сигурност ще откриете банани там.

Годината на Овцата обещава да е пълна с добри новини за вас за разлика от предишната. Тя ще тръгне с много добър старт, а конструктивният тон ще остане и през следващите месеци.

Една от закрилящите ви звезди през годината е Слънцето, чиято символика е свързана с енергията Ян – мъжка природа, съчетана с динамика и авторитет. Благодарение на нейното благотворно присъствие в хороскопа ви всичко негативно ще се разтопи, както снегът под топлите лъчи на слънцето.

Време е да се гордеете с постиженията си. Ако обаче сте зависили от други хора, за да получите етикета отличник или да изведете напред бизнеса си, то очакват да си платите.

Колоритният начин, по който се отнасяте към околните, ще помага, но по-добре е да си начертаете плана за действие на хартия и стратегията да е на мястото си. Стига да изпълнявате начинанията си добре, няма да се изправите пред загуба на поддръжници.

ЛЮБОВ

Звездата Розов феникс ще благослави браковете, планирани за тази година, и ще донесе късмет във всичко, свързано с любов. Добра година да имате деца.

КАРИЕРА

Може да ви повишат в службата или да постигнете някакъв друг успех. Ще бъдете в светлината на прожекторите.

Голямото предизвикателство на Годината на Козата ще бъде не толкова да постигнете успех, колкото да го запазите и да извлечете най-доброто от него. Особено през втората си половина годината ще е благоприятна за започване на нови проекти и дейности.

Но хората, родени в годината на Маймуната, ще бъдат заобиколени от хор фалшиви приятели и ласкатели, които само чакат да се възползват от всяка грешка, която биха допуснали.

ПАРИ

Звездата Заплаха от грабеж се появява в съдбата на Маймуните, за да ги предупреди да си пазят материалните притежания с двойно повишено внимание. Като цяло обаче е налице благоприятно стечение от финансова гледна точка особено през втората половина на годината.

ЗДРАВЕ

Всичко е наред, но независимо от това здравето винаги трябва да бъде уважавано.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА МАЙМУНАТА

Годината на Овцата ви носи категорично по-благоприятна атмосфера от предходната година на Коня. Тази промяна в съдбата си дължите на положителното влияние на две звезди – Слънцето и Розовия феникс. Първата помага да решавате проблемите и да постигнете успех, а втората носи щастие. Но ако няма усилия и дисциплина, ако не си поставите точни и взискателни цели, дванадесетте месеца може да се изтърколят, без да оставят нищо солидно и конкретно.

– Най-добрите месеци през 2015 г.: януари, февруари, март и ноември

– Към какво трябва да се стремите: да дадете най-доброто от себе си

– Щастливи числа: 1, 8, 15, 27, 31, 45

 

Петел

Rooster

Петлите са сред най-независимите хора, агресивни, нагли и твърде самоуверени. Вътрешно обаче са доста различни. Обичат да са център на вниманието и да бъдат забелязвани. Много от тях избират професии, които ги поставят пред публика.

Повечето Петли са много привлекателни. Особено достойният и магнетичен мъжкар. Ако попитате някой Петел какво мисли, ще ви отговори без капка колебание. В характера му няма скрити дълбочини, не е сложен и каквото виждаш, това е – право куме в очи.

Обичат да спорят и обикновено надделяват. Не са великодушни победители, трият сол в раната. Ако са разгромени, Петлите имат легендарни способности да отскачат, сякаш нищо не се е случило.

Хората, родени в година на Петела, имат много таланти и способности. В състояние са да постигнат всичко, което са си набелязали. Много са наблюдателни и имат шесто чувство. Трудно може да бъде измамен Петел. Умът му е остър, предпазлив и скептичен. От тях излизат чудесни детективи, доктори, медицински сестри, психиатри. Също са отлични администратори и финансисти.

Когато са в подчинена позиция, изискват много ясно да бъдат очертани задълженията им. Не импровизират добре. Петлите са перфекционисти и не пропускат детайлите. Непокорни са и мразят авторитетите. Началниците им ще бъдат възнаградени, ако са търпеливи и снизходителни.

Бездействието и скуката са най-големите им врагове. С един отегчен Петел е много трудно да се живее и работи. Винаги са на крак, навън и дейни. Изключително рядко може да се види почиващ си Петел, който си седи в хола и нищо не прави.

Маниаци са на тема дрехи и външен вид. С часове може да седят пред огледалото и окото им няма да мигне да купят скъпа риза или рокля. Това не значи, че не ценят парите. Напротив, обичат да сравняват цени и да се пазарят – дори да отбият съвсем малко, са доволни.

Хората или ги обичат, или ги мразят, рядко има средно положение. Главното качество на Петлите е верността. Те са предани приятели, винаги си спазват обещанията и държат на думата си. Когато обичат някого, ще свалят и луната, за да го направят щастлив.

Петелът трябва да си постави много точни цели през 2015 г. и да положи усилия всеки ден да прави по една крачка, макар и малка, към осъществяването им. Това е единственият начин да си гарантира напредък.

Ако оставите всичко на случайността, ще бъдете уязвим. Когато възникнат проблеми, ще прекарвате цялото си време в решаването им и ще стигнете до края на годината, без да регистрирате особен прогрес.

Ще започнете да изпитвате чувство на безпокойство, което ще продължи няколко години. На хоризонта се очертава промяна и е важно да помислите за бъдещето си. Не чакайте, докато бъдете принудени да вземете решение. Поемете инициативата и тръгнете по избрания от вас път. Може да се върнете тази година, ако знаете какво искате и сте готови да направите жертви.

ЛЮБОВ

Може да се каже, че ще бъдете щастливи във всичко, свързано с чувствата. Винаги ще се намери някой, който да ви разбере и подкрепи, за да продължите към набелязаните цели. Добра година за начало на нова любовна връзка или брак.

КАРИЕРА

Трябва да знаете как да се справяте с трудностите. Преди всичко – да реагирате интелигентно и винаги да се стараете да не смесвате същественото с второстепенното.

От друга страна, трябва да действате компетентно и почтено, така че никой да не може да се възползва от слабите ви места и евентуалните грешки, които може да направите. Ще има месеци, в които напрежението ще спадне, по-леко ще вървите напред и заслугите ви ще бъдат признати.

ПАРИ

Парите ще дойдат, но не в резултат на някаква “гениална идея”. Много важно е да следвате мъдра и консервативна стратегия, фокусирана върху контрола на разходите. Ако не спазвате този принцип, може да възникнат проблеми, които да станат сериозни.

ЗДРАВЕ

Здравето като цяло ще е наред, което означава, че защитните сили на организма ще реагират енергично на всичко, което може да го застраши. Трябва обаче да избягвате да трупате стрес, за да не нарушите баланса.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА ПЕТЕЛА

Най-негативната за вас звезда на годината се нарича Затвор и носи предупреждение да спазвате закона строго. И най-малките грешки може да имат много висока цена за плащане.

От друга страна, Годината на Козата е тест за самочувствието на Петела. Ако устоите на първите удари, всичко ще започне да тече по-гладко и ще стигнете края на годината в страхотна форма.

– Най-добрите месеци през 2015 г.: април, юли, август, октомври и декември

– Към какво трябва да се стремите: здравословен подход и разум

– Щастливи числа: 2, 16, 21, 28, 44, 47

 

Куче

dog

На Кучето може най-много да се разчита, то е най-честно и най-малко сметкаджия от всички останали. Решително, непретенциозно и със силно чувство за справедливост, Кучето ще направи какво ли не, за да избегне битка, но не се страхува, ако тя е неизбежна. Обикновено избира средното положение, но не от страх да взема решения, а защото по природа вижда обективно двете страни на нещата. Щастливи са тези, които го имат за приятел. Няма да ги предаде.

Кучето уважава традицията и обича да помага на хората. Първо ще се надигне срещу неправдата. Родените в неговата година не са много общителни, рядко блестят в компания, но са интелигентни, грижовни и добри слушатели. Умеят да пазят тайни и не обичат да клюкарстват.

Тъй като е много идеалистично, често по-късно в живота Кучето става циник. За него има само черно и бяло, не вижда нюансите в сиво между тях. Военните, юридическите и медицинските професии са тъпкани с Кучета, обявили кръстоносен поход. Много добри са също като свещеници, възпитатели, критици.

Дълбокото му чувство за дълг неизменно застава пред личните амбиции. Изненадващо, може да е твърде нетърпеливо понякога и да доведе нещата насила и гръмко до бързо решение. Кучето е хубава компания, когато е в добро настроение. Но когато се паникьоса, може да стане неприятно и лае, докато се умори. Ако знаеш как да го галиш и масажираш, ще ти е най-верният другар на земята.

Може да работи добре при тежки условия дълго време – вероятно като отражение на характерния му песимизъм. Кучетата не мислят, че животът е труден – те знаят това. Те се раждат стари и се подмладяват с възрастта. Приемат всичко на сериозно. Оплакват се от уличните лампи, трафика, времето и т.н.

В любовта не влизат в отношения бързо и леко. Жената Куче винаги ще бъде първо приятел, преди да стане любовница. Щом обаче веднъж дадат любовта си, тя ще е дълбока и трайна. Във връзките им обикновено те дават, а партньорът им взема.

2015-а за вас най-вероятно ще е година повече на щастие, отколкото на успех. Любовта, семейният живот и паричните въпроси ще бъдат в много по-благоприятно положение от професионалния живот.

Трудностите на Годината на Овцата ще бъдат свързани със звездата, наречена Заплаха на годината, която посочва тенденция за конфликти с хора и институции. Но тежестта на благотворната звезда – Луната, ще е много по-значима. Това е силата на енергията Ин. Както луната осветява нощите, така тази звезда ще озарява човешките животи и съдби.

Ще имате много възможности, но не губете от поглед факта, че ще е необходима и малко упорита работа. Ако мързеливата ви страна вземе превес, забравете за печалбите.

Винаги сте се оправяли с помощта на убедителния си чар, но тази година ще трябва да се постараете малко повече.

Истинската проверка на творческите ви способности ще се разгърне, ако дадете най-доброто от себе си.

ЛЮБОВ

Не само любовта ще бъде наред. По принцип всички лични отношения ще се развиват по много интересен и конструктивен начин. Сантименталният живот ще бъде най-добре защитената ви страна. Може да започне нова връзка, брак или просто щастлив живот – положителните конфигурации ще се проявяват различно.

КАРИЕРА

В тази област нещата няма да са толкова лесни и прости. Няма да преодолеете евентуалните препятствия с използване на сила. Преди всичко от решаващо значение ще е да действате интелигентно и да не губите от поглед ситуацията като цяло. Трябва да поставите като приоритет първостепенните неща и да не реагирате под влияние на емоции.

ПАРИ

Най-добрият начин да привлечете пари ще бъде, колкото и странно да звучи, да не правите нищо специално. Достатъчно ще е да поддържате добре балансирани финанси, а разходите – разумно под контрол. По този начин възможностите ще се появят естествено и само ще трябва да ги управлявате мъдро.

ЗДРАВЕ

Това е още един положителен аспект на годината за вас. Но ако има стрес, може да окаже отрицателно въздействие върху здравето.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА НА ОВЦАТА ЗА КУЧЕТО

Злокобната звезда Стегнат възел символизира капан, който някой може да готви, затова дръжте си очите широко отворени.

Във всяка ситуация родените в година на Кучето ще спечелят, ако се вслушват в по-опитни хора. Просветленият интелект и острата интуиция ще им позволят не само да надушат опасността отдалеч и да я избегнат, но и да открият и получат това, което е добро.

– Най-добрите месеци през 2015 г.: януари, февруари, май и юли

– Към какво трябва да се стремите: хармония и баланс във всички връзки

– Щастливи числа: 11, 13, 29, 31, 36, 44

 

Глиган

pig

Основната характеристика на хората, родени в година на Глигана (или Прасето, Свинята) е чистотата на сърцето. Те са честни, толерантни и със силен дух. Доверяват се и можеш да им се довериш, не се занимават с измами. Когато ги видиш за пръв път, си казваш: твърде хубаво, за да бъде истина. Няма да те предадат и никога няма и да опитат.

Искат просто всичко да бъде наред и са хората, на които най-много се възхищават. Родени са да дават, да отстъпват и да служат.

Глиганите са готови жертви на безскрупулните хора, които се възползват от тях. Лесно прощават и забравят. Колкото и да остаряват, продължават да вярват, че всички хора са добри в основата си.

Не обичат никакви конфликти и правят компромиси с чувствата си само за да има мир. Непрекъснато жертват щастието и комфорта си за някой друг. Имат приятели и партньори до живот. Безкористни са.

Тяхното падение е свързано с излишества от всякакъв род. Преяждат често, но с вкус. Обожават храната и шоколада. Малко хора знаят по-добре от Глигана как да си прекарат добре времето.

Да се научат да казват “не” – на другите и на себе си, е главен урок в живота на Глиганите. Също така тяхна мисия е да поемат физическите и емоционални тежести на другите. Имат нужда да споделят. По принцип не са много приказливи, но ако решат да говорят, нищо не може да ги спре, докато не изчерпят темата.

Като Маймуната Глиганът е интелектуалец и има жажда за знания. Според някои е сноб. Обноските, възпитанието и добрият вкус са от огромно значение за него.

Често Глиганите се отличават в спорта и са чудесни отборни играчи. Те са най-добрите снабдители на семействата си. В любовта са сладки и наивни, предпочитат емоционалната страна да е колкото се може по-малко усложнена. Отдават се напълно на партньорите си и са известни със своята страст. Но са ревниви и не е разумно да им изневерявате. Ако искате да запазите приятелството си, не им налагайте мненията си.

По принцип годините на Козата са положителни за хората, родени в година на Глигана, поради хармонията, която съществува между тези два знака.

Но що се отнася до 2015 г., известният астролог от Хонконг Роки Сун дава по-малко оптимистична прогноза. Този път няколко зловредни звезди се появяват в съдбата на Глигана и са в дъното на проблемите. Въпреки това наличието на благотворната звезда Трите стълба сочи, че то има достатъчно вътрешна сила, за да преодолее пречките, да победи противниците и да постигне крайните си цели.

Предстоящата година ще ви отведе в нова посока, която обещава по-добро бъдеще и по-щастливо съществуване. Знанието ще бъде ваша цел и резултатът ще води до професионални промени и развитие.

Нова технология ще ви помогне да планирате бъдещето и да се възползвате от шанс, пропуснат в миналото. Годината няма да е лоша за вас и със сигурност ще е изпълнена с творчество и надежди.

ЛЮБОВ

Има голямо предразположение към конфликти и ако не се преборите с тази тенденция, ще се появят проблеми, и то сериозни. За тези, които не са сключили брак, естествената хармония, която съществува между енергиите на Козата и Глигана, ще изясни нещата. Те могат да приемат формата на сантиментална връзка, която ще промени всичко.

КАРИЕРА

Въпреки трудностите, които може да се появят, прогнозата е, че Глиганът ще спечели накрая. Важното е да не се втурвате презглава, а да анализирате ситуациите хладнокръвно, преди да действате, като опитате да разберете какво всъщност се случва.

Освен това звездата Стрелка към гърба подсказва, че трябва да има бдителност към враговете, които не си показват лицето и поради това е много по-трудно да бъдат преборени.

ПАРИ

Евентуални финансови проблеми може да са отражение на трудностите в други области. Едно мъдро управление на парите ще е достатъчно, за да стигнете до края на годината с гарантирано положително салдо.

ЗДРАВЕ

Заплахите за здравето ви ще бъдат свързани със силни емоционални състояния, които предизвикват вътрешно напрежение. Борбата със стреса и здравословният начин на живот ще поддържат тялото и ума ви във форма.

ПОСЛАНИЕ НА ГОДИНАТА  НА ОВЦАТА ЗА ГЛИГАНА

Астрологът Роки Сун казва, че колкото и черни да изглеждат нещата, Глиганът трябва да запази хладнокръвие, самочувствие и воля за победа. Победата ще го чака, след като отмине бурята, така че би било престъпление да се откаже. Както вече бе споменато, благотворната звезда Трите стълба ще оказва ценна и решаваща помощ.

– Най-добрите месеци през 2015 г.: юли, септември, октомври, ноември и декември

– Към какво трябва да се стремите: угаждайте си във всяко отношение

– Щастливи числа: 1, 13, 21, 28, 33, 40

 

1 Коментар

  1. Китай? Само те влизат в новата година.? Кокво тясно виждане! Това е Лунната Нова Година, която се отчита от почти цялото източно население в този район..

Коментарите са ограничени.