Победителят в играта на Вевести.бг и издателство Милениум е Мария Симеонова

Играта на Вевести.бг и издателство Милениум приключи. Благодарим на всички читатели, които се включиха в нея с прекрасни цитати!

Жребий определи Мария Симеонова за победител. Тя ще получи книжката на Бевърли Клиъри „Рамона завинаги“.

Честито и приятно четене!

Ето и цитатите, с които участваха нашите читатели:

Красимира Атанасова: „В края на краищата няма светлина без мрак, няма смелост без страх, няма близо без далече — нищо не може да съществува без своята противоположност.“ („Писма до Клаудия“, Хорхе Букай)

Янко Костов: „Обичаш ли някого, ти просто го обичаш и нямаш ли какво друго да му дадеш, пак му даваш обич.“

Ева-Радостин Апостолови: Джон Стайнбек, “На изток от Рая”
“С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат. Повечето пороци практически са опит да стигнат по най-късия път до обичта. Стигне ли човек до смъртта, нищо, че е бил може би способен, с влияние, гениален, умира ли необичан, животът му положително изглежда провал, а самата смърт – смразяващ ужас. И ми се струва, че ако вие или аз трябва да избираме между два пътя на мисълта и действието, длъжни сме да помним, че ще умрем, следователно нека се опитаме да живеем така, че нашата смърт да не носи облекчение на света.”
Мария Беженар: Габриел Гарсия Маркес, “Любов по време на холера”
“Напомни му, че слабите никога няма да влязат в царството на любовта, защото то е безмилостно и алчно царство, и че жените се отдават само на решителните мъже, защото им вдъхват тъй жадуваната увереност, с която да се изправят пред живота.”
Maria Simeonowa: Ричард Бах, “Едно”
“Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш някого без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната любов е същото като безразличие!”

Дияна Петрушкова: „Тоз, който падне в бой за свобода,
той не умира: него жалеят
земя и небо, звяр и природа
и певци песни за него пеят… “ („Хаджи Димитър“, Христо Ботев“)

Гергана Трайкова: „Известно бе, че барбароните не искат да сторят никому зло“.