Вижте 200 уникални снимки от „Бомбардирана София“

Нов фотоалбум показва уникални снимки на столицата ни, подложена на бомбардировки.

„Бомбардирана София“ съдържа 200 кадъра, които няма да оставят никого равнодушен.

С много малки изключения снимките се публикуват за първи път.

Албумът запълва една значителна празнина в историята на столицата ни, разкривайки скритата анатомия на града, белязана от въздушните удари през 1943-1944 г., коментират авторите на новото издание. Книгата е единствена по рода си у нас, защото засяга тема, която поради идеологически причини години наред умишлено е била неглижирана от официалната история на България.

Кадрите, запечатали руините на изчезнали улици и разрушенията по емблематични за София места и сгради, навярно ще ви накарат да потърсите следите от пораженията им и днес, просто за да се уверите, че това наистина се е случило, посочват издателите на „Бомбардирана София“.

Засега луксозното издание може да бъде намерено единствено в книжарница „Нисим“ на бул. „В. Левски“ 59в столицата.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

2 Comments

  1. Атака на Руското разузнаване срещу всички които са против него? Боклуци, оставете страната ни на мира?

    • Каква атака на руското разузнаване е тази книга? 45 години българо-съветско мълчание за фактите. После – още 28 години. А София е била жестоко бомбардирана от съюзническите сили. Особено през 1944. Къщите на моите родители са напълно разрушени с пряко попадение – едната на ул. Раковски – 10 януари, другата на бул. Фердинанд – 30 март. София обезлюдява. Правителството е евакуирано. Руснаците гордо влизат на гола поляна. Голямото мълчание и днес е за руските бомбардировки над България през 1941. Крайно време е за цялата истина.

Коментарите са ограничени.