Детската книжка „Разкажи ми за Ботев“ гостува на Ботевите дни във Враца

Специално адаптираната за деца книжка „Разкажи ми за Ботев“ ще е част от официалната програма на Ботевите дни в град Враца на 29 май, понеделник.

Авторите на проекта Райчин Генов и Ивайло Кючуков ще гостуват на местното училище „Христо Ботев“, където ще се срещнат с ученици, ще представят пред тях творбата и ще участват в дискусия за живота и делото на поета революционер.

Събитието е предвидено за 12:00 часа в аулата на учебното заведение.

Творбата, посветена на Христо Ботев, е вторият по рода си двуезичен сборник с кратки разкази след изключително успешния проект „Разкажи ми за Левски“, който излезе по повод 140-годинишнината от Априлската епопея.

Книжката се издава и разпространява от Сдружение „Българска история“, като авторите отново залагат на увлекателни истории за живота и делото на един от големите български революционери. Творбата е специално адаптирана и илюстрирана за най-малките от художника Николета Карайончева.

Мисията на книжката е да скъси дистанцията между Ботев и детето, което за първи път се запознава с неговата биография и да помогне на подрастващите да обикнат един от най-големите герои на България. Разказите описват живота и борбата на поета, разказват за характера и силата му, за вярата и убежденията му, за силата на духа и мечтата за свобода.

 

 

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.