Бургаските депутати от ГЕРБ популяризират литературния конкурс „Петя Дубарова“

Ивелина Василева и Димитър Главчев Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

 

Народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева, Диана Йорданова и Галя Василева подаряват на всички 240 депутати книгата на Петя Дубарова „Ето ме днес съвършено различна“.

Поводът за инициативата е приключилото 22-ро издание на Националния литературен конкурс за млади автори „Пета Дубарова“ и 55-тата годишнина от рождението на поетесата. Депутатите от ГЕРБ се надяват чрез двуезичното издание информацията за конкурса да достигне до по-широк кръг автори и читатели от цялата страна. Стихосбирката вече беше подарена на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и заместничката му Цвета Караянчева.

Цел на инициативата е и повече хора да научат за бургаското момиче Петя Дубарова, което си отиде само на 17 години, но остави творчество-явление в българската литература. Националният литературен конкурс за млади автори „Пета Дубарова“ се организира от Община Бургас, къщата музей „Петя Дубарова“, Министерството на образованието и науката и Регионалния инспекторат по образование – Бургас.

Цветан Цветанов, Диана Саватева и Димитър Бойчев Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

 

Цвета Караянчева и Диана Йорданова Снимка: Пресцентър на ГЕРБ