Корнелия Нинова иска списък на политиците, финансирани от КТБ

БСП ще изпрати днес писмо до Специализираната прокуратура с молба да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ, заяви Корнелия Нинова.

„КТБ е огледало на целия преход – бизнес интереси, икономически и политически интереси, в обвързаности задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления, щом има и обвинителен акт. И всичко това на гърба на народа,“ смята председателят на БСП.

Смятаме, че с това разследване и връщане на чувството на справедливост, можем да сложим край не само на „Модела КТБ“, както този документ е озаглавен, а и на модела на политиката на прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа, коментира Нинова, цитирана в прессъобщение на БСП.

Нека този списък на политиците бъде оповестен, ние и обществото имаме нужда от пълна прозрачност, каза още тя.

Лидерът на БСП цитира доклада на прокуратурата, където се казва: „материалите могат да бъдат очертани в няколко направления: „финансиране“ на политици“ и „получавани парични суми в брой по нареждане на самия обвиняем Василев – различни лица от политическия живот“.

Отнасяме се към този въпрос – КТБ, и чувството за справедливост, принципно. Няма никакво значение от коя политическа партия. Става въпрос за нещо много по-голямо – изчистване на политическия и икономическия живот в България. И за поставяне на нови основи – почтеност, на други правила в политиката и живота ни на всички, заключава Нинова.

Вчера прокурорът назова само името на евродепутата Николай Бареков, председател на „България без цензура“, който бил „драстичен пример“ за банкови трансфери.