Нов умишлен пожар в Галиче, горя циганска къща

пожам покрив на къща

Пожар изпели етаж от къща в циганската махала на врачанското село Галиче тази нощ. Огънят лумнал минути след 2 часа, а забелязала пожара съседка се обадила до полицията в Бяла Слатина чрез телефон 112. Намесата на пожарникарите предотвратила разрастването на огъня и на първия етаж в дома на семейство Данови, съобщава „Конкурент“.Огънят е предизвикан умишлено според разследващите. Изгорял е целият покрив на двуетажната къща и цялото имущество на втория етаж.

Няма пострадали хора, защото в подпалената къща не е имало никой по време на пожара. Собствениците Самир и Юлия Данови отскоро са на гурбет в Гърция, а синът им Рослан живее и работи в София от няколко месеца, съобщава подробности „24 часа“.

Според запознати Рослан е един от свидетелите по делото срещу кмета на Галиче в окръжния съд за незаконно придобиване на земеделски земи. Семейството му много пъти е било заплашвано от скандалния управник на селото, а баща му и чичо му са подавали няколко пъти жалби в белослатинската полиция срещу Чоков. Повечето сигнали обаче останали без последствия.