Пребиха шофьор на линейка в „Орландовци“

Няколко души от ромски произход са нападнали шофьора, докато лекарката и сестрата са преглеждали болно дете около 22 ч. в неделя вечер

Линейка

Поредно нападение над екип на „Спешна помощ“ е регистрирано в неделя вечер в столичния квартал „Орландовци“, съобщава БНТ.

Шофьор на линейка е бил бит от роднините на едномесечно бебе, според които медиците закъснели за спешно повикване. Той е изписан с наранявания по лицето и гръдния кош, а единият от нападателите е задържан.

Няколко души от ромски произход са нападнали шофьора, докато лекарката и сестрата са преглеждали детето около 22 ч. снощи, каза пред БНТ Мария Пеева, началник на дневна смяна в „Спешна помощ“. Медиците не са пострадали. Полицията се е намесила, за да спре боя.

Родителите са подали сигнал към 19.30 ч., но линейката е пристигнала час и половина по-късно. От „Спешна помощ“ казаха, че парамедиците посещавали едномесечното дете за трети път – за последно в събота, заради обрив по лицето. „Наистина сме отишли към 22 часа, но понеже и предния ден е посещавано и детето не е имало никакво заболяване… затова е таксувано като неспешно повикване“, каза Пеева.

Екипът на БНТ се опитал да разговаря и с недоволните родители, но те категорично са отказали да застанат пред камера.

Полицията изяснява и другите участници в нападението.