Медии питат президента защо назначи Петър Кичашки в КЗД

Снимка: Вевести.бг

Три медии, Клуб Z, Медияпул и Вевести отправят официално запитване до Президента на републиката.

В него те настояват държавния глава да огласи мотивите за назначаването на Петър Кичашки за член на Комисията за защита от дискриминацията. Подобно питане са отправили и колегите от бТВ.

Повод за питането са многобройни критични публикации и негативни мнения в публичното пространство, свързани както с работата му в Института за модерна политика, така и съмнителните му обвързаности при усвояване на средства чрез сайта „Хаштаг-БГ“ при кампании за референдуми.

По-долу публикуваме цялото писмо

До     

 Президента на Републиката

  Г-н Румен Радев

  Уважаеми господин Президент,

Във връзка с Вашето решение да назначите Петър Кичашки за член на Комисията за защита от дискриминацията, Ви молим да ни информирате за мотивите за взетото от Вас решение.

Поводът за питането са публикации в нашите и други медии за некоректно поведение на г-н Кичашки, свързано с работата му в Института за модерна политика и съмнителните му обвързаности при усвояване на средства чрез сайта „Хаштаг-БГ“ при кампании за референдуми.

Името на Кичашки беше замесено и в нерегламентирано използване на лични данни.

Напомняме, че Петър Кичашки е пряко свързан с Вашия съветник от екипа по правни въпроси Борислав Цеков, което хвърля допълнителна сянка на съмнение относно нерегламентирани обвързаности и възможен конфликт на интереси.

В очакване на Вашия отговор:

Светлана Джамджиева, Клуб Z

Стояна Георгиева, Медияпул

Евгени Петров, Вевести.бг

3 Comments

  1. Това писмо е своебразен тест за демократичността на президента Ще отговори или ще замълчи както беше в случая с хитлеристката униформа на съветника му? И ще покаже, че се смята за най-най-висш?
    Ще видим.. ?

    • Въпросният „президент“ живее в паралелната реалност, съчинена от крушовската лъжкиня. Аз не очаквам реакция. Не и смислена.

      • Атанас Атанасов призна по НТВ,че Нова Република ще разчита на десните избиратели.гласували на втори тур за Радев.Какъвто президента,такива и избирателите му.

Коментарите са ограничени.