Почина жената от снощната катастрофа край Хасково

Хасково нет
Снимка: haskovo.net

 

Младата жена, която беше тежко ранена от снощната катастрофа на Е-80, е издъхнала в хасковското Отделение по интензивно лечение и реанимация. Въпреки усилията на лекарите, 35-годишната хасковлийка така и не е дошла в съзнание и починала рано тази сутрин, съобщава haskovo.net.

Причината за смъртта вероятно е комбинираното въздействие на множеството изключително тежки травми. Пострадалата бе докарана със счупен череп и мозъчен кръвоизлив, тежко контузен бял дроб и множество разкъсвания на органи в коремната кухина. Жената е седяла на мястото до шофьора, точно където се е стоварила основната сила на челния сблъсък.

Може би в опит да се разминат в последния момент и двете коли са се ударили в дясната си част затова там са и най-тежко пострадалите, докато шофьорите са ранени леко, а един от тях е почти невредим.

Кървавият инцидент стана около 17 часа вчера при неправилно изпреварване на влизане в Стойково откъм Харманли. Водачът на хасковски Опел Вектра навлиза в насрещното, където засича истанбулски Опел Астра, с малко дете в него. Освен загиналата пасажерка на Вектрата шофьорът е със счупена ръка. От турската кола са пострадали жена и 7-годишния й син. Причините за инцидента се разследват.