Трети ден издирват Вероника. Бащата: Смилете се

Вероника
Снимки: Фейсбук

Вече трети ден полицията във Велико Търново безуспешно издирва 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Тя е изчезнала в 19:00 часа на 28 февруари. Тогава приключила смяната ѝ в магазина за мебели „Явор“ във Велико Търново.

Колегите ѝ я изпратили до паркинга на „Технополис“. Последно е видяна в района на жп гарата в старата столица, която е на двадесетина метра от шоурума, където работи. След това от нея няма вести. Мобилният й телефон е изключен, не се е прибрала в къщи.

Момичето е било облечено с работната си униформа – бяла риза с червени ленти. Висока е 160 см, тежи около 45 килограма., с тъмна коса и нормално телосложение.

Вероника е родом от Никопол, но живее, работи и учи в старата столица. Завършила е „Публична администрация“, в момента изучава магистратура „Управление на проекти“ във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“. Нейни приятелки споделиха, че тя е отличничка и не е конфликтна личност.

Вероника 1

“Надявам се чрез вас, медиите, да се открие или ако е някъде, да се смилят над нея”, каза бащата на момичето Трайчо Трайков пред Нова тв. “Вероника е контактна, приятен човек, макар че всеки родител би казал така за детето си”, споделя той. Същата вечер тя трябвало да се прибере в родния си град за почивните дни. Трайков споделя, че като пристигнал в Търново след изчезването на дъщеря си, открил събран багаж в квартирата, но от младата жена нямало следа.

„Започнахме да я търсим в събота вечерта, защото очаквахме да се прибере на 1 март по хубав повод. Телефонът даваше свободно и след 3-4 позвънявания изключваше и казваше „Абонатът не е абониран за гласова поща“, разказва пред „24 часа“ притесненият баща Трайчо Трайков.

Бащата, който пристигнал във Велико Търново след изчезването на дъщеря си, вече 2 дни обхожда района, в който Вероника е изчезнала между жп гарата и Южния пътен възел. Младата жена се прибирала в тъмното пеша до дома си през пустия район и подлез. „Имам чувството, че някой я е отвлякъл. Тя не е била притеснена или депресирана и не е споделяла да има проблеми. Надявам се да я пощадят“, казва Трайчо Трайков.
Провериха компютъра й, записаха телефони на приятелите й, каза пред TV7 майката на момичето – Надя Трайкова.
Полицаи продължават разпитите на приятели и колеги на момичето. Вчера екипи с кучета обхождаха поречието на Янтра, в търсене на следа от изчезналата Вероника. Днес в реката ще влязат водолази, за да претърсят за тяло.