Жозеф Дол към Цветанов: Пълна подкрепа за съдебната реформа

Председателят на ЕНП пожела успех на правителството и лично на премиера Бойко Борисов
Цветанов Жозеф Дол
Цветан Цветанов и председателят на ЕНП Жозеф Дол. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ.

 Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол в Брюксел.

По време на разговора Цветанов запозна Дол с актуалната политическа ситуация в България, както и с важни акценти от работата на правителството на Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на партията. Двамата обсъдиха основните реформи, които България трябва да реализира, като се обединиха около мнението, че най-важна е реформата в сферата на правосъдието.

В тази връзка Жозеф Дол даде позитивна оценка на постигнатия консенсус в българското Народно събрание при приемането на стратегията за съдебна реформа. Според него, ГЕРБ, като най-голяма политическа сила в България, трябва да бъде генераторът на тази реформа. Дол изрази увереност, че Бойко Борисов ще бъде двигател на съдебната реформа чрез парламентарната група на партията.

Цветан Цветанов запозна Жозеф Дол и с подготовката на ГЕРБ за предстоящите местни избори в България. От своя страна председателят на ЕНП пожела успех на правителството и лично на българския премиер Бойко Борисов. По думите на Дол, Борисов трябва да продължи започнатите от началото на мандата успешни политики, за да може страната ни да се възползва максимално от европейската солидарност и финансирането чрез структурните европейски фондове.

Председателят на ЕНП изрази и задоволството си от постигната политическа и икономическа стабилност в България.

1 Коментар

  1. Дол към Кънев: Пълна подкрепа за съдебната реформа

Коментарите са ограничени.