Плевнелиев се среща с Реформаторите днес

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев продължава днес разговорите си с парламентарните сили в инициирания от него „месец на политическите консултации“.

Той ще се срещне с представители на Реформаторския блок, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Заради ратифицирането на договора между правителството и 4 банки за емитиране на нов външен дълг, насрочената за миналата сряда среща на Плевнелиев с Реформаторите беше отложена, припомня „Дневник“.

По време на разговорите миналата седмица АБВ подкрепи президента за провеждане на референдум по изборните въпроси заедно с местния вот наесен и поиска на следващи заседания на Консултативния съвет за национална сигурност да се обсъдят три въпроса – ситуацията в Украйна, енергийната стратегия и демографската криза. От „Атака“ бойкотираха консултациите при държавния глава.

Държавният глава разговаря с представители на Патриотичния фронт, които се обявиха за задължително гласуване още с местните избори наесен, но против референдум за мажоритарен избор и за електронно гласуване.

На консултациите се обсъждат приоритетите на парламентарно представените партии за 2015 г. Президентът Росен Плевнелиев ще подложи на обсъждане пет основни теми: ключови реформи, които са на дневен ред през 2015 година; референдум и изборно законодателство; международна и регионална сигурност; отбрана и въоръжени сили; кризи и природни бедствия.