Здравното министерство започна да лови фалшиви новини

От вчера, 30 юни, в електронни медии се разпространя фалшивата новина, че на  01 септември т.г. (утре) заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие форум по алтернативна медицина в курорта Албена.

Това съобщават от здравното министерство.

Категорично не отговаря на истината твърдението, че д-р Ненков ще присъства на подобно събитие. В МЗ не е постъпвала покана от цитираните в новината като организатори на форума МЦ Медика Албена  и Норвежка асоциация по натурална медицина.

По рано днес пред журналисти, зам.-министър Мирослав Ненков изрази възмущението си от препечатването на невярната информация и уточни, че действително има служебен ангажимент в Албена, но естеството на събитието е съвсем различно.

Утре, 01.09., в 17 часа (хотел „Фламинго“ зала ет. 3) д-р Ненков ще открие събитие по проект „Училище за здраве – за деца, родители и учители“, което по програма се провежда в периода 1- 6 септември в курортния комплекс. Организатори на мероприятието са Българското сдружение за проучване на затъстяването и съпътстващите го заболявания, Българска академия на науките и изкуствата и БЧК.

В рамките на форума за пета поредна година на едно място, за да промотират здравословния начин на живот, се събират утвърдени и международно доказани специалисти в областта на храненето, диетиката и физическата активност при децата. В продължение на шест дни те ще работят с деца и техните родители.

Фокусът на тазгодишното издание на Училище съвпада с един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Здравеопазване“ – здравословното хранене при децата.