Шефът на ФБР: Мислим еднакво с премиера Борисов

Борисов БрюкселМислим еднакво с премиера Бойко Борисов и за мен беше важно да посетя България в началото на моя мандат. Това заяви директорът на ФБР Джеймс Коми след срещата си с премиера Бойко Борисов, ц БГНЕС.

Коми отбеляза, че ФБР работи с България по всички действия, които са важни и за САЩ.

По време на разговорите Борисов и Коми са обсъдили борбата с организираната престъпност, киберпрестъпността, тероризма, както и предстоящите срещи на директора на ФБР с представители на ДАНС и прокуратурата. Според Коми, е важно в началото на мандата му да има и приемственост. „Директорът на ФБР трябва да бъде независим от политическите влияния и да изпълнява професионално своите задължения“, заяви Коми и увери, че връзката на ФБР с България ще бъде силна.

„Престъпниците направиха света по-малък чрез интернет и в този смисъл България и САЩ са като съседи“, каза още Коми.

Ще продължи добрата работа с ФБР, каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“. „Ще продължи добрата работа, която имахме и с предишния директор и ще бъде добър наш приятел в общите операции, в които действаме с ФБР и в момента“, заяви премиерът Бойко Борисов.
Бойко Борисов благодари за доброто партньорство с ФБР през годините.

Той изтъкна, че предстоят срещи на Коми с председателя на ДАНС, министъра на вътрешните работи.

„Премиерът и аз обсъдихме, че в началото на този десетгодишен мандат е важно да бъде осигурена приемственост в този фиксиран мандат”, заяви Коми. Той изрази надежда да продължи продуктивната връзка с нашите служби за сигурност.