Съдбите на пет поколения българки събрани в романа „Кралицата на краставиците“

 

Авторският дебют на Йорданка Маринова „Кралицата на краставиците“ излиза с логото на ИвиПет на 5 октомври.

Книгата е вълнуващ разказ за живота и съдбите на пет поколения български жени от Освобождението до наши дни. Описва живота, духа, борбата за оцеляване и любовта им през всички аспекти на времето.

В „Кралицата на краставиците“ авторката Йорданка Маринова поема по стъпките на едни от най-големите ни класици, за да ни разходи през историята на последния век и половина и да ни разкаже за живота, духа, борбата за оцеляване и любовта на жените на България.

…И помни – никой да не знае какво ти е вътре, защото никой не ти мисли доброто на сърцето. Всеки ще ти иска нещо и нема да те жали, ако не го получи от теб, сине. Само ти си, която ще мислиш за сърцето си, никой друг. За това не давай на никой да те разплаква. Не давай на любовта и мъката да те водят. От мен запомни това. Сложи си най-добре тапа на челото, това да ти е звездата отпред на короната. И живей като кралица, сине, винаги с дигната глава. Ти решавай кога е твоя ред, не другите да те слагат по техния ред кога им дойде мерака. Кралица бъди в живота, сине. Кралицата на краставиците…

Автор: Йорданка Маринова
Издател: ИвиПет
Брой страници: 432
Година на издаване: Октомври 2017
Корици: меки
Език: български
Тегло: 0.60 кг
Размери: 14×21
ISBN: 9786199086629
Цена: 17,99 лв.

 

ИвиПет е най-новото издателство, което се включва в кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Компанията стартира дейността си в началото на 2017 г. и се съсредоточава върху нови и непопулярни български автори.

„За нас издателската дейност е начин да дадем на читателите стойностни книги, които се харесват, а не състезание с останалите издателства за издаден брой книги. Залагаме на качество при книжното тяло и неповторимост при книжната душа“, споделят от ИвиПет.

6 Comments

  1. Поздравления за авторката!
    Впечатлена съм!

  2. Прочетох в блога публикуваните глави и съм очарована от перото на писателката, която много ми напомня на Йовков, с очарователно описание на селския натюрел на отминалите български времена и невероятна сила на българския характер и инат.
    Благодаря за прекрасното изживяване, госпожо!

    • Д.Първанова, сърдечно Ви благодаря! Надявам се книгата да ви хареса още повече и от блога и да дадете отзив и за нея! 🙂

  3. Прочетете тази книга! Ще откриете много неща, близки до живота на вашите родители и прародители. Разказът е увлекателен и много приятен за четене. Събужда спомени и предизвиква размисъл.

Коментарите са ограничени.