Свлачище затрупа хижа край село Долен и уби човек

Мъж е починал след инцидент, при който кално свлачище е затрупало ловна хижа край златоградското село Долен.

Трагедията е станала около 15.30 ч. В пометената от свлачището постройка имало 8 човека, като на двамата пострадали е оказана помощ в Спешния център в Златоград, а след това са транспортирани за лечение в болницата в Кърджали.

„Моите съболезнования, почина 62-годишен човек! Земна маса се свлича, минава през хижата, отнася едната стена и го притиска в другата. За съжаление той почива на път за болницата.

Има още двама души, които са ранени и са транспортирани в болницата в Кърджали. Единият с комоцио, с травми по краката, другият в тазобедрената част“, каза пред БНР кметът на Златоград Мирослав Янчев.

По думите му няма документи за тази хижа. При обилните валежи, хубаво е че беше свалено нивото на язовир Златоград, който поема голяма част от обема на водите, нивото се е покачило с 1 метър и 15 см.

„Изключително нелеп инцидент, освен този няма нещо друго обезпокоително в резултат на обилните валежи през последните две денонощия. Бих призовал, всеки който няма пътуване да не излиза, в резултат на обилните валежи имаме свлечени камъни, нямаме затворени пътища, но ситуацията изисква особено внимание“, каза областният управител Недялко Славов, който също бе на мястото.