Вятърът обърна три тира край Враца

Три тира са се обърнали по пътя Враца – Мездра. Те ще бъдат изтеглени едва след утихването на вятъра. В същото време лек автомобил се оказа по таван в София в следствие на силния вятър, който духа във все повече части на страната, предаде bTV.

Заради ураганния вятър в Северозападна България временно бе ограничено движението по пътя Ботевград – Монтана, съобщиха от пътната агенция.

Инцидентът с автомобил в столицата е станал квартал „Драгалевци”, като според зрител на bTV колата буквално е „тръгнала” от ураганните пориви.

Отново в София движението в района на Семинарията беше затруднено от паднало дърво. Аварийните екипи на общината са реагирали и на други сигнали за паднали клони на дървета.

Около обяд в столичния квартал „Люлин 3“ парче от изолация на блок е паднало върху жена. Тя е откарана в „Пирогов“ с травма на главата, предаде Нова ТВ.

От лечебното заведение са съобщили, че раната й ще бъде обработена и тя ще бъде освободена за домашно лечение.

Във Враца продължават да постъпват сигнали за поражения от бурята, съобщи БНР Силният вятър остави без ток няколко села и десетки домакинства в отделните части на населените места от общината.

Поривите на вятъра достигат до 100 километра в час. Най-сериозна е ситуацията в град Враца – отнесена е цялата покривна конструкция на кооперация в центъра на града. Изкъртени са изолации и покривни ламарини на десетки сгради, има счупени прозорци, изкоренени дървета и паднали метални будки. В социалните мрежи врачани призовават да не се излиза навън.

От Столичната община призоваха хората да укрепят всички предмети по терасите, а строителните фирми – оградите, скелетата и билбордовете.

Сигналите се подават на телефон 112. 11 сигнала са получени в Столичната община до момента – за паднали дървета и опасни билбордове, съобщават от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“.