Йорданка Маринова дарява книгата си на читалища и библиотеки, очаква заявките им

Писателката Йорданка Маринова дарява 30 броя от книгата си „Кралицата на краставиците“ на читалища и библиотеки. Това съобщи самата тя на Вевести.

Публикацията за творбата на авторката в рубриката ни „Нещо за четене срещу неграмотността“ е сред най-четените за миналата година.

„Повод за инициативата ми е писмото на група водещи писатели с искане за отчисления от библиотеките при наемане на книгите им. Аз не се считам за водещ писател, но тяхното искане не ме остави безразлична като човек, който чете и издава. Направих самостоятелно Отворено писмо с предложение за дарение, посочва Маринова.

Публикуваме писмото й:

„Дела трябват, а не думи“ Васил Левски.

Аз ще започна с едно лично дарение на книгата ми „Кралицата на краставиците“, издадена от издателство ИвиПет 2017г. Получих пълния си хонорар за издадените досега бройки и ще направя лично дарени като редови читател – ще закупя 30 бр. от книгата на пазарна цена и ще ги даря на библиотеки и читалища.

Моля всеки, който иска да я прочете в пълния ѝ вариант, но няма възможност да си я закупи, да ми напише лично или да извести най-близката си библиотека или читалище за следната моя инициатива:

Напишете ми имейл до десет изречения на адрес [email protected]. Опишете какво е за вас вашата библиотека или читалището ви? Как ви е помогнало съществуването му? Какво мечтаете за развитието му? Моля, приложете и снимки, ако имате възможност.

Имейлите могат да напишат читатели, библиотекари или всеки, който има отношение към тези средища на българската култура. Моля, посочете на линията subject в имейла си коя библиотека или читалище представяте в писмото си, за да мога да се ориентирам по-лесно, когато бройката на имейлите нарастне.

Имейлите с цялото им съдържание могат да бъдат използвани по-късно в уебсайтове, книги, брошури и по всеки друг начин по преценка на получателя.

Най-сърцатите писма ще бъдат възнаградени с един брой от книгата ми „Кралицата на краставиците“, вкл. пощенските разходи. Библиотеката и читалището, което набере 50 читатели за книгата ще може да ми пише допълнително и да уговорим лично отворена вечер за четене и обсъждане по желана от аудиторията тема /възможно е разговора да се осъществи и по интернет/.

Можете да видите книгата тук:

http://www.smartreading.bg/produkt/kralicata-na-krastavicite/

Издателство ИвиПет рискува с мен и издаде „Кралицата на краставиците“. Посветих я на жените на България. Продава се много добре, читателите я харесват и я търсят постоянно. Имам я в непълен вариант и в блог, който поддържам, за да дам възможност и на българите зад граница да я прочетат по леснодостъпен начин.

За тези, които могат – се надявам да си я закупят за личните си библиотеки. Приходите от книжното тяло съм нарекла за възстановяване на иконите в храма Св.Николай в Мелник.

Всеки писател или човек, издал книга е поканен да се присъедини към инициативата ми.

Една птичка пролет не прави, но я предизвестява.

Не се гаси туй, що не гасне, както ни завеща Вазов.

Вярвам в това.