Паднали скали спряха влаковете по жп линията Пловдив-Карлово

Паднали скали спряха влаковете по жп линията Пловдив-Карлово в района между Долна махала и Карлово. Няма пострадали. Пътниците се извозват с автобуси, съобщиха от НКЖИ.

Срутването е станало между спирките „Светлина“ и „Отдих“, от южната страна на тунела близо до град Баня. Леки материални щети са нанесени на намиращия се на мястото на инцидента влак, който е тръгнал по разписание в 6,20 часа от Пловдив за Карлово. Скалната маса е счупила стоп сигнализацията в задната част на влака. Пострадали хора няма.

Клиентите на националния железопътен превозвач от крайградските пътнически влакове 82201 (Пловдив-Карлово) и 82202 (Карлово-Пловдив) са превозени с автобуси в участъка Долна махала-Баня. Осигурен е превоз с автобуси за пътниците от всички влакове през деня до възстановяване на движението по направлението Пловдив – Карлово, съобщиха от БДЖ.

Създадена е организация за разчистване на пътния участък. Тежка механизация и аварийни екипи на НКЖИ пътуват към мястото. Районът е достъпен единствено по железен път, което допълнително затруднява дейностите по осигуряване на проходимост на жп участъка, уточняват от компанията.

„Влаковете участъка ще бъдат пуснати най-вероятно в ранния следобед. Дотогава се очаква аварийната група да приключи с разчистването на скалната маса“, съобщи съобщи началникът „Поддържане и ремонт“ в ЖП секция Пловдив Гошо Къчков пред БНР.