Огромен пожар избухна в търговски склад в кв. „Красна поляна“ в столицата (обновена)

Огънят е овладян от три страни, няма опасност за близките сгради, каза гл. комисар Николай Николов

Голям пожар избухна в склад в столичния квартал „Красна поляна”, близо до болница „Надежда“, съобщиха от МВР.  Сигнал за пожара е подаден около 20.00 ч. До момента няма информация за пострадали хора.

Складът се намира близо до бензиностанция на бул. „Никола Мушанов“. Той е на веригата магазини АВАНТИ.

На място има екипи на пожарната и на полицията. Огънят е обхванал декар и половина площ. Борбата с огнената стихия продължава.

Екип на Спешна помощ е изпратен в района на пожара, в случай че се наложи евакуация на болница „Надежда“, каза говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска, цитирана от НОВА.

Тя обясни, че според информацията, с която разполага, пожарът е голям и на място превантивно е извикан медицински екип. Ако се наложи, има готовност да се изпратят още линейки.

„Създадена е организация за овладяването на пожара, няма опасност за населението”, каза за Агенция „Фокус“ комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

„Пожарът е възникнал в склад на фирма за хранителни стоки. Своевременно са изпратени необходимите сили и средства“, обясни комисар Бързилов.

По думите му на място са изпратени 9 противопожарни автомобила. Допълнително от Столична община са пратени 5 водоноски.

„Създадена е организация за овладяването на пожара и неразпространяването му към съседни обекти – складове, производствени помещения, болница и бензиностанция. Няма данни за пострадали хора“, каза още той.

Пожарът в столичния ж.к. „Красна поляна 2“ е овладян от три страни. Това каза пред журналисти гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, предаде „Фокус“.

„Смятам, че няма опасност за близките сгради. Въпреки това колегите работят усилено, така че да не допуснем разпространяването на огъня“, каза гл. комисар Николов. По думите му предстои да се изяснят причините за пожар и да ли складът е бил проверяван.

„В резултат на пожара има един леко пострадал от охраната на съседната фирма. Прегледан е в „Пирогов“, изписан е. Няма опасност за живота му“, заяви той. „Няма опасност за пациентите на болница „Надежа“, добави гл. комисар Николов. По думите му всички хора в нея са изведени в северната ѝ част. „Няма никаква опасност, въпреки това е създадена добра организация за допълнителни линейки. Към момента не са необходими, но трябва и това да направим“, каза още той.