Деница Сачева ще е новият социален министър?

Деница Сачева

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще е новият социален министър, след като Бисер Петков подаде оставка днес, съобщи bTV.

Специално за Вевести.бг отлично осведомен източник потвърди, че Сачева най-вероятно ще оглави Министерството на труда и социалната политика.

Петков обяви по-рано днес, че се оттегля заради протестите на хората с увреждания и техните родители.

Той мотивира решението си с невъзможност да овладее създалото се напрежение.

Мнистърът присъства на конференция на тема образование и по нищо не личеше че планира да подаде оставка, посочва bTV. Петков си тръгнал по-рано, а неофициално се заговори, че е бил повикан при премиера, като оставката е дошла след 15-минутен разговор между двамата.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че оставката е неприятна новина: „Той беше подложен на много голям натиск – отвън и отвътре“.

Родителите на деца с увреждания също реагираха негативно на новината за оставката, след като именно днес беше представен проектозаконът за личната помощ, който те писаха заедно с омбудсмана Мая Манолова.

„За нас тази информация е шокираща, днес е един ден, в който смятахме, че има надежда за живот за нашите деца (…) Министър Петков беше първият министър, който направи стъпка към реформа, към промяната“, заяви пред bTV една от протестиращите – Вера Иванова.

Тя посочи, че родителите са били готови да прекратят протеста си, но след оставката на Бисер Петков ще продължи – и то с нова сила.

Деница Сачева започва кариерата си именно в Министерството на труда и социалната политика, работила е в НЗОК и здравното министерство.

През 2016-2017 г. беше зам.-социален министър.

Завършила е пиар в СУ и здравен мениджмънт в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас.

4 Comments

  1. Сега ли родиха сега ли родиха тези деца къде бяха дотук Защо не протестираха а сега изведнъж протести нямам нищо против всичко да им бъде осигурен Но защо досега спах а това питам всички протестиращи с тия болни деца

  2. мислете, четете, казах го днес в 16,21 тук на вас и това е истината – сигнал до главна прокуратура и като резултат – поискана оставка и дадена такава. не го познавате, не знаете, че не става за нищо. така е и жалко, че е така. ще го преживеем. ще я видим следващата. дано не се заема и с нея.

  3. Снимката към тази блага вест от ученическите й години ли е?

  4. Ами нали протестиращите издигаха плакати „ОСТАВКА“?!? Сега наопаки – пак ще протестират? Доказва се политическият мотив на организаторите им.

Коментарите са ограничени.