Бедствено положение в Тетевен заради наводненията, човек загина

Община Тетевен

В община Тетевен е обявено бедствено положение заради тежкото наводнение, което връхлетя района и нанесе сериозни материални щети, предаде БГНЕС.

По информация на МВР Ловеч има загинал човек. Тялото на мъжа е намерено малко преди обяд. За изминалото денонощие в Тетевенско са паднали 99 литра дъжд на квадратен метър. На много места местните жители са останали без ток, а къщите им са наводнени. Съобщава се за разрушени мостове, сериозно е пострадала пътната инфраструктура.

Дъждовете също така са активирали свлачища. От Община Тетевен заявиха за БГНЕС, че в момента ситуацията в града е горе-долу овладяна.

„Най-засегнати са местата в селата Глогово и Градешница. Има нарушена пътна инфраструктура и се работи усилено за овладяване. Обявено е бедствено положение“, съобщи официален представител на местната власт.

Той посочи, че в момента кметът на Тетевен и областният управител на Ловешка област са на терен и се запознават с щетите. Екипи на пожарната служба работят за отводняване на наводнените обекти и отстраняване на падналите дървета. Огнеборци от Тетевен са евакуирали двама трудноподвижни човека от село Глогово. С техника, организирана от местната власт, е почистен пътят между населените места. Няма постъпила информация за бедстващи хора.