Местан: Никога не съм се срещал с лицето Цветан Василев

ДПС иска пълната нередактирана до последния детайл истина по казуса КТБ, заяви лидерът на движението
Местан пред микроф Вв
Снимка: vEvesti.bg, архив

 

Никога и при никакви обстоятелства не съм се срещал с лицето Цветан Василев. Това каза Лютви Местан лидер на ДПС по време на пресконференция на партията, цитиран от „Фокус”.

„Не само преди рухването на КТБ, никога през живота си не съм имал нито една среща, дори телефонен разговор с това лице”, зави Местан, попитан за интервюто на Цветан Василев, в което той обявява, че се е срещал с представители на три политически сили преди рухването на КТБ.

„Не съм имал дори случаен визуален контакт с това лице – да се озовем на едно и също място, по едно и също време на коктейл или на друго мероприятие. Не съм имал визуален контакт с това лице. А защо твърди такова нещо – питайте него”, каза още лидера на ДПС.

ДПС иска истината и цялата истина, пълната нередактирана до последния детайл истина, по казуса КТБ, заяви още Местан.

„Нямаме друг приятел освен истината. При консултациите при президента следвахме държавния и публичния интерес. Затова внесохме този специален закон’, уточни Местан.

„Готови сме да подкрепим закони, които защитават държавния и публичния интерес. Няма да позволим да се говори за КТБ като за митологема. Ще разкрием цялата истина и призоваваме в аванс въпросното лице – Цветан Василев да не държи тайните в сейфовете, а да ги предостави на главния прокурор. Искам всички лидери на големи и малки партии да се присъединят към моя призив. Той признава, че прикрива неща, свързани с КТБ. Укриването на каквото и да е било, свързано с КТБ, да се постави на българската прокуратура”, допълни Лютви Местан.