Протестите или важното е да се усеща като минус 5…

Ако ГЕРБ са си научили урока, този път оставки под уличен натиск както през 2013 година няма да има

Евгени Петров

Нали си спомняте тази фраза на синоптиците: „Температурите са 5 градуса, но /заради синия вятър/ се усещат като минус 5…

Е, такова е положението и в държавата. Не е лято с палми, но не е и сибирски студ.

А протестите в цялата страна /нито са масови, нито смислени/ имат една единствена задача – да създадат усещането за катастрофичност, нетърпимост на политическата обстановка и управленски провал.

Всичко напомня на февруари 2013 година както по своята дирижираност, така и по своето безсмислие.

Кой всъщност протестира?

Почти няма политолог и анализатор у нас, който да не казва, че в момента в държавата няма обективни условия за предсрочни парламентарни избори. Нито в парламента, нито в обществото. Няма нито политическа нито парламентарна криза.

Според всички социологически сондажи преобладаващата част /над 50%/ не очакват предсрочен вот.

Андрей Райчев казва за протестиращите: „Не са бедни хора, не са роми, не са хора със застрашено социално положение, не са политически организирани, не са столичани”…

А Фейсбук е пълен със снимки на лидерите на протестите, застанали с мощни джипове и скъпи лимузини начело.

Водачите на недоволствата отлично знаят какво правят и какви са им задачите, а отзад лумпениадата крещи: „Не се издържа…“ Предимно млади хора, в началото на трудовия си път, които още „не са забили пирон в чамова дъска“…

Те искат да работят като в България, но да получават като в Германия…

А са лумпениада, защото искат да свалят правителството с мотиви, които не зависят от него. Нито цената на тока, нито на парното, нито на горивата.

И забелязвате ли абсурда – обикновено политическите партии откликват на настроенията на обществото. Сега е точно обратното – настроенията и желанията на опозицията се прехвърлят към определени прослойки от обществото.

Малко обективни данни

Преди 5 години бензинът струваше средно 2.70, сега 2.40, но преди 5 години средната работна заплата беше около 750 лева, сега е над 1100.

През 3 от тези 5 години имаше или нулева инфлация, или дори дефлация.

И какви по-високи данъци за старите коли? Данъкът за кола на 15 години с примерна мощност 80 или 90 к.с. се повишава с около 12 лева. Или 1 лев на месец. Или ЕДНА цигара на седмица, това е повишението /г-н президент/ срещу което стои екологична компонента и справедливост. А прогнозата за 1000 лева Гражданска отговорност е тъпа изцепка на КФН, с която държавата няма нищо общо.

„Средната брутна месечна работна заплата за юли 2018 г. е 1120 лв., за август – 1095 лв., и за септември – 1135 лева, сочат данните на Националния статистически институт.

И според икономисти и според синдикати, бюджетът за 2019 година е най-„щедрият“ в цялата история на България. За 10 години БВП се е удвоил, а доходите от средно 25 на сто от средните за ЕС вече са 52 на сто…

Какво обедняване, какви 5 лева? И защо, когато политическата температура е примерно 5 градуса, някой трябва да пусне североизточния вятър и да се усеща като минус 5?

Преди 5 години на власт дойдоха БСП и ДПС и предизвикаха най-мощните протести цяла година, Орешарски дори не знаеше имената на някои от министрите си, дефицитът се увеличи, а външнополитическата изолация на правителството беше тотална. Каква е алтернативата сега?

Ето какво пише Владо Левчев във Фейсбук:

„Опитите да се свали правителството с блокиране на шосета и кръстовища няма да успее. Няма в момента революционна ситуация. И не виждам каква алтернатива на властта ( за която не съм гласувал) е революционно настроената другарка Нинова. По-малко корумпирани ли са БСП от ГЕРБ? По-добре ли живееха хората по тяхно време ( или по многото им времена от Живков до Орешарски?) Или са по-малко фалшиви национал-популисти (буквално национал-социалисти в техния случай) от малкия партньор във властта? Или са показали с нещо, когато са били на власт, че защитават трудовите хора, с които от край време спекулират, а не милионерите в собствената си партия?“

Политическите сили също не искат предсрочни избори, колкото и опозицията да ви говори обратното. Те отлично знаят, че падне ли правителството примерно в края на ноември, ще трябва да се правят избори през зимата /февруари/ и веднага след това евровизбори през май. Това е толкова налудничаво, че и най-злите противници на това правителство няма да посмеят да предизвикат.

Защо тогава е тази „революционна ситуация“

И БСП и ДПС имат полза от тази нагнетена обстановка, внушаваща масово недоволство, безнадеждност и усещане за провал, която винаги в такива случаи се отнася към управлението.

Именно защото идват избори, но те са за европарламент. И в двете партии отлично си дават сметка, че тяхното значение във вътрешнополитически план е много по-голямо от това да пратиш няколко души в Брюксел.

Това значение нарасна още на миналите избори, когато Местан обвърза техния резултат с бъдещето на коалицията БСП-ДПС. Сега ако ГЕРБ спечели убедително евровота /с 6 или дори 7 евродепутати/ това още повече ще заздрави коалицията и ще даде не старт, а ускорение към местните избори, които преди 4 години ГЕРБ спечели категорично, а БСП загуби катастрофално.

А оттам насетне за никакви предсрочни избори няма да може да се говори до края на мандата, освен, ако не се случи нещо наистина катастрофично.

Ето защо задача над задачите в момента и до май 2019 година на опозицията е да се клати лодката на управлението колкото се може повече за да загребе максимално количество вода и да плава все по-трудно и по-трудно.

Ако ГЕРБ са си научили урока…

Мразя позицията „няма алтернатива“, но категорично по-лошата алтернатива е липса на алтернатива.

Защото поведението на опозицията не дава никакви надежди за обрат. От първоначалните декларации за „конструктивност“ тя се превърна в саботьор на демократично избраните и функциониращи институции като се започне от парламента. От саботажа на парламентарната дейност до безогледното оплюване на институциите  и стремежът към провал „на всяка цена“ е абсурд и се превръща не в работа  в името на хората, а в бойкот „на всяка цена“ в името на властта.

Всъщност средствата вече са познати. Сценарият от 2013 година обаче едва ли ще мине. И тогава „енергийните бунтове“ избухнаха 6-7 месеца преди редовния вот, и сега е същото.

Тук искам да напомня нещо изключително важно – тази подготовка беше  внимателно планирана. Тя започна с улични протести и завърши с Костинброд, който беше неразделна част от сценария. Без тази гигантска провокация планът нямаше да успее.

Има ли и сега готов предизборен сценарий ако правителството подаде оставка? Не знам, но управляващите трябва да внимават.

Ако ГЕРБ са си научили урока, този път оставки под уличен натиск няма да има. Или, ако се върнем към споменатата позиция на Местан отпреди 5 години – да изчакаме евроизборите, те ще покажат.

Така и стана и кабинетът падна.

Е, ако някой сравнява сегашната ситуация с политическата обстановка и настроенията в обществото при Орешарски – грях му на душата.

Но пък грешници и политически вентилатори в България дал Господ.

 

52 Comments

 1. Нямало революционна ситуация . Ами когато дойде всичката измет в този парламент ще яде бой . Има за какво да се протестира и свалят правителства вече 30 години и резултата все ки път е боклуците на власт или техните слуги . Затова мнозинството от хората не протестират, затова няма революционна ситуация , а не защото сме цъфнали и вързали . България е най-корумпираната и бедна държава в ЕС и цитираните средни работни заплати не са реалност за 2/3 от хората . Няма революционна ситуация и защото могат да отидат в по-цивилизовани страни ,където не управляват Пеевски , Доган, Мутра премиер и свинята Цацаров .Заври си стабилността знаеш къде

 2. Имат основания в момента да се оплакват само пенсионерите и болните хора.Всички други се оплакват защото ги мързи да работят.Не познавам образован и работлив човек да мрънка и да дреме по цял ден по магистралите

 3. Чудесна статия. И прекрасни тролски и други малоумни негативни коментари на тази паплач, заради която България трудно се изправя на крака.

 4. бе харесва ли ти соифия бе с тези разкопани улици по всяко време и с това че едан улица я разкопават по три поти за пет години аре моля ви се ако бяхме нормална Столица на нормална страна като се направи един път десет години да не се пипа

 5. БИЛИ СМЕ НАЙ БЕДНАТА СТРАНА, ПЕНСИОНЕРИТЕ НИ БИЛИ НАЙ-БЕДНИ В ЕВРОПА И Т.Н. СЕГА ЛИ ГО РАЗБРАХТЕ БЕ, КОМЕНТАТОРИ. АЗ МОГА ДА КАЖА, ЧЕ ОТ 70 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА + – ЕДНА ДВЕ ДРУГИ. ПЕНСИИТЕ И ПРЕДИ 10-И НОЕМВРИ И СЛЕД 10-И НОЕМВРИ СА ЕДНИ Й СЪЩИ СПРЯМО ОСТАНАЛАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ДО КОЯТО ИСКАМЕ ДА СЕ ДОБЕРЕМ, АМА ДА РАБОТИМ КАТО АРАБИТЕ, АКО МОЖЕ И ДА ПИЕМ И ВЕРВАМЕ В ПУТИН КАТО РУСНАЦИТЕ, АМИ… НЯМА КАК ДА СТАНЕ. И НЯМА ДА СТАНЕ ДОРИ И ПУТИН ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТА, А ТОЙ АКО ДОЙДЕ ПЪК СЪВСЕМ.

  • ами герберите що не правят так че дазабогатеем бе

 6. Абе, Петров, казах ли ти предния път, че си недоклатен педал? Ако съм пропуснал да ти го кажа сега. Я ми отговори, не че ще го направиш, щото недоклатените педали така правят, защо Борисов си подаде оставката преди няколко години, ако цените на тока не зависят от него? Цялата ти статия в измисления ви сайт е тотална помия. И прасетата няма да я ядат, така че стягай багажа, че скоро ще ти е тясна България, а задника ти широк!

 7. дефакто1120 и по прицип 500 .дрън ,дрън, пъъъъъълни глупусти еднопартиини драсканици с цел раздор и нито една истина .

 8. Нинова е циганка от с.Крушовица, Мездринско. Язди стари кранти и „прескача трамвайните линии“ в София.К~вато е ПРОСТА иска да командва страната. НЯМА ДА СТАНЕ ЧЕРВЕНА ЦИГАНКЕ ! НА ЛЪЖАТА КРАЧКАТА СА КЪСИ – КРАДЛА ТАКАВА!

 9. – Знаеш ли, че средната заплата в България вече над 1000 лева?
  – Средна? Какво ще рече това?
  – Моят шеф яде месо, аз картофи или средно ние ядем мусака!

  • Знаете ли , че минималната заплата в Бг е 510 лв и предстои следващата година да стане 560?
   Знаете ли, че през 2008 когато управляваше Станишев от БСП дизела беше 2.06 , а минималната заплата беше 220 лв и с една минимална заплата можехте да си купите 106 литра дизел.
   Знаете ли, че днес с една минимална заплата от 510 лв можете да си купите 214 литра дизел на цена 2.38 лв за литър? Защо симпатизантите на БСП не протестираха тогава?
   Защо хората имат толкова къса памет?

   P.S Примера давам с минималната заплата,а не със средната заплата, за да не напише някой:“Едни ядат пиле, а други зеле и средно пиле със зеле…“

 10. Какви са тея средни заплати по над 1000лв елате вижте булшинството от хора колко пари взема извън София. Примерно около Велико Търново, по-малките населени места. Вярно мисля, че тук безработицата не е толкова висока, тоест намират се работни места горе/долу. Безработни са или тея където имат по-висока квалификация и си търсят работа по специалността или тези, които реално ги мързи да работят. Та мисълта ми е преди всичко какво се вижда? Ниски доходи. Ниски пенсии, ниски заплати. Лоша или никаква работа на институциите. Огромна нужда от реформи. Това за горивата, горивата, горивата. Само това се коментира. Хората протестирали за горивата. Оффф бе боже… Горивата могат да паднат с още 5-10 стотинки макс съгласен съм и толкова с тая тема за горивата. Това не ни оправя положението. Вярно, че от цените на нафтата зависи донякъде цената на хляба и на останалите стоки. Искам да кажа, че проблема е много по-мащабен от това, че увеличили едно нещо и т.н. Тук се приемат разни закони дето си ги изсмукват от пръстите без да се допитат до хората, до неправителствени организации, до независими експерти, да се обсъдят предложения да се помисли добре. Да не говорим кои закони на кого интересите обслужват. Ами корупцията? Може би на хората най-накрая им писна да ги мачкат. На хората им писна близките им, връсниците им, приятелите им да бягат в чужбина заради такива нагли типове. И ние е интересно като ние не гласуваме за тях кой ги избира? Или си купуват гласове и подправят резултатите изборите постоянно.

  • Видно е, че бУлши(т)нството от дебилите са награбили клавиатурите… Неграмотен лумпен!

  • С тая неграмотност, няма как да си по-добре платен.

  • Не знам защо сте убеден, че вашата истина е универсалната истина. Аз също познавам доста хора, които гласуват за ГЕРБ. И аз гласувам за тях. Това че печелят не означава , че вота е купен или има фалшификации по време на изборите. Слава Богу, че има нормални хора, кото виждат обективно нещата. И искат истинска, а не фалшива промяна с руски привкус!

   • Добре платен и добре заситен – Хората искат СМЯНА на системата неизбежно свързана с корупция. Искат ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ , като в Швейцария. Не само ГЕРБ, НИКОГО не искат на държавната ( народна) софра. Нито назначен от бандит прокурор, нито ЕДНО значимо назначение без вот на Народа. Това искат. Ама нито дума за това. Били се вдигнали заплатите… За сметка на какво? За сметка на ЗВЕРСКА експлоатация от същите тези мутри и подставените им лица ( ГЕРБ). И това не е вдигане на заплати , а и повишаване на т.н. производителност на труда не е, защото за да взимаш 1100 лева работиш ПОВЕЧЕ от 8 часа работиш без почивки и т.н. Това не е повишаване на производителността на труда, а ИЗЦЕЖДАНЕ на работника. Търпи , търпи и айдеее в чужбина за два пъти по-малко труд четири пъти по- голяма запшлата. Защо ТАМ е така, това е друг въпрос, но защо ТУК не е така , това е НАШ въпрос. Заради нерегулираната от държавата алчност и ЧУДОВИЩНИ кражби. Тук няма сини и червени. Буржуазията е безцветна единна и алчна до безобразие. Хората са ПРОТИВ това. А когато демокрацията е ПРЯКА, ще се създават закони не от тази буржуазия, а от ВСИЧКИ.

    • Руска партия-глупости на търкалета… Лаборанта ли така разправя?

   • ГЕРБ СА РУСКА ПАРТИЯ АИДЕ СТИГА ВЕЧЕ!!!!

    • Руска партия-глупости на търкалета… Лаборанта ли така разправя?

   • абе защо гласуваш за ГЕРБ Значи си Путинст или лъже демократ ирили тъпак Путинистите имат нужда от лява и дясна уж европейска партиуя кято дзясната се преструва на Европейска понеже според БГ практиката Дясно Значи анти путин и про европа ТА бойко се Прови на ДЕСЕН

  • Няма нищо по долно смърдящо същество от политическо- журналистическа курва.

  • …то само като прочетох “ болшинство“ и ми стана ясно какъв си и за какво се бориш 🙂

 11. Пълен абсурд!
  Този „анализ „, ако може изобщо така да се нарече, е едно съченние научено вече наизуст.
  От всичко излишно написано, никъде не прочетох извода и мнението ви,кой е отговорен за състоянието и положението на българския народ и българската държава..? Нямате такъв!
  Един ръководител на каквото и да е било е ОТГОВОРЕН за всичко, което е под негов контрол.
  А хорицата в България са вече прекалено изстрадали и изморени, лъгани и отчаяни.
  Българското общество, доколкото го има, е като кон с капаци, а капаците са така наречените български продажни медии.

  Образовайте се малко повече в основите на тема Политика, защото този „анализ“ е като раздумка от някоя кръчма.

  • Евгени Пеутров Защо Мисли че няма да има избори На Бойко ще му се изчерпа търпилото и ще Се оттърве отдосадните Патреоти и осоенон от кавгте мажду валери и Волен много взе волен да извива ръце и тома е проблем за бойко бойкотърпи тарпи ама.. В едни момент му писва и подава оставка товапри това положение бойко надали ще иска ново правителство освен ако не иска да се прегърне с БСП ама за сега това е не практично въпреки че вътрешно на Бойко Му се иска но пъктой е подчинен на други а те не му дават. Та и вариант ГЕРБ БСП отпада понеже ГЕРБ има за задача да обира АНтикомунистически гладове и деа ги баламосва за да не си намерят те истински вжоодач
   И остава Предсрочни изори кога ще са ще са наравно с Европейските вярвайте ми Февруари и ли януари ще са вододелните месеци когато Бойко ще подаде оставка той сега се прави на силен он само чака момент да се направи на Герой или по скоро Наоа обиден герой и да хвърли оставка надявайки се че пак народа щуе му се върже Та ако бойко напирмер подаде оставка праз януари най късно евруари ще се завърти парляментарнвата рулетка която може да се върти върти върти с месеци теоретично рулбетката може да се въри от месец двае во Година тъй като няма фиксирани сроскове сле д подаване на оставка докато президентнът даде мандат на най голямата партия да направи правителство ново правителстов тоизи срок не е фиосксиран Значи ако днес Бойко хмвърли оставка Руен Радев може да изчакса Чак до нова година че и до след това даже до февруари преди дад даде мандат на Същия бойко за ново Правителство сроковете които се дават са срокове в които вече получилата мандат партия Трябва да състави ново правителство но няма срок В който Преззидентът Трябва да връчи мандат На Първата Политическа сила. такаче анализът наистина се е добър той Петров ивка акопадне сегапраитеството щяло дама избори през Февруари да ако президентът на втория ден или най мноко третат седмица след подаванетона оставка връчи мандат на най голямата политическа сила тоотогава наистина парламентарната рулетка ще се идзвърти за торизцатебно време но ако Радев Се мота до януари за да завърти рулетката че и до февруари спокойно може да се разпусне паламентътпрез марти о оп през май избори служебното правителство ще управлява от март до към юни защото кабентът назначен от Президента управлява дореслед изборите дзо избор на ново правителство обикновенно ново правителство ес избира до два семеца след изборите за нс и до 40 дни след първото заседание на новоизбраното народно събрание такава е неписаната практика. Когато се избире нново Н С то пъровот заседание е обикновенно десет до двайсет дни след обявяване на окончателните резултати а изборът на ново парвителсто 40 45 дниш след изборите. така че нещата си идват намястото но това господина ви Петрова не може да разбере

 12. Добре де, ами кажете какво стана с журналистката Виктория която бе „изнасилена“ от някъв ром, който бил избягал в Германия. В досието му пишело, че е бил провинен ОЩЕ докато бил малолетен. Досие се трие след като се навършат 18 години.

  Оставете това, Симеонов не е толкова прост, че да излезе и да даде , буквално, толкова скандални и малоумни изказвания и да предизвика такава агитация на народа. Заебете тия цени на петрола, това няма как да се избегне. Защо статията не говори когато Митьо Очите го гръмнаха и Бойко беше там, защо статията не говори когато Валери Симеонов ясно се заяде със собственика на Какао и само него? Защо никой не говори за растящият брой наркомани които са под 18 години? От къде се позволява вносът на толкова престрастителна дрога ако не и през митницата? Аре погледнете кво става в затворите – пушат чай и се боцкат с хероин. Аре кажете за софийските полицаи, които са готови да приемат откуп от смешна сума за да си затворят очите. Кой ще разкрие тези обществени тайни на яве? Кой ако не и милата ни журналистка Виктория, която бог да я прости. Бързо забравихте бруталното убийство, колеги, на вашата бивша колежка.Не се правете на интересни и да показвате страната от политическа гледна точка, защото протестите не са заради политическото ни състояние, а за социалното ни.

  • Лумпен, първо се образовай, после питай… И да ти се отговори, няма да проумееш отговора… 😉

 13. Точно така е . Много добър анализ. Добре , че има хора , които разсъждават трезво и обективно . А това , което се случва е наистина поредната лумпениада.
  Факт !

  • Ти гербер ли си? явно си герберец. Затоа ва исаш така да бъде положението но рано или късно туй правителство ще Падне Анализ иът куца но всеки имаправо на мнение само да не се мисли за велик.

 14. напълно подкрепям. Само за сведение на троловете – в моето семейство гласуваме 5 гласа за ГЕРБ. За другите – нула. И смятаме и на следващите избори да повторим.

 15. напълно подкрепям. Само за сведение на троловете – в моето семейство гласуваме 5 гласа за ГЕРБ. За другите – нула. И смятаме и на следващите избори да повторим.

  • А моето семейство акттивно ще Работи срещу Герб Дано ГЕРБ се провали Ние познвнаеваме хора в ЕВропа и ще доложим в ЕВропа даза далавери върени от ГЕРБЕРи па да но От ЕВропа Глоябтг ГЕРБ

 16. Поредната статия на журналистическа подлога на управляващите. Нямало обедняване. Ти да видиш. Всички цени хвърчат нагоре стремглаво, само гербаджииските очички не виждат. Данъци, такси, винетки, храни, тол такси, застраховки. Дерете народа безжалостно. Противни долни боклуци.

  • А тииколко данъци плащаш бе, грубян? Като ти гледам езика, едва ли се осигуряваш на повече от минимална заплата, т.е внасяш в държавата 2950 лева на година. И какво искаш срещу тия пари – ВСИЧКО? Ако съм на мястото на държавата ще ти дам 2950 на година да се образоваш, да се лекуваш, да асфалтираш, да си плащаш болнични, да си осигуряваш сам услугите, да си имаш личен полицай и пожарникар. Само такива тарикатии като теб мрънкат в тая държава – мързеливи, прости и нагли.

   • Прав е наистина се вдигат Разни Такси. И е крайно време народа да блокира Пътищата. на който му се работи за тоя дето духа нека Бачка на народа му се протестира Защото У нас Минималната Заблата не расто с по трисе четирисе процента на годна няма ясен План кога Нашата мин Забпрлата ще се изравни с германската Няма Беузслоенвен базов дохо д итн

  • Само тарикатите и бандюгите, се оплакват от държавата – мързеливи, прости и нагли. Че и ЧЕРВЕНО-БУЗЕСТИ !

 17. А пък тоя Левчев колко прост трябва да е, че да напише, че БСП не били по-малко корумпирани от гербавите. Демек и тия са корумпета, ама наши корумпета. Ебати комформисткия плужек.

 18. Гербаджийски боклуци, скоро отичате в канала. Начело с Тиквуня.

  • А Защо Досега Печелиха И аз искам да оттекът но яиде по смело да водим кампания срещу ГЕРБ

 19. Има социална криза и нежелание на хората да търпят наглостта на тези, които да назначени от нас! Ясно ли ти е, платено куче !

   • дано се блокират Повече пътища па и до кютек да се стигне а дано

 20. Връзката между цените на горивата и заплатите ги правят непрекъснато самите протестиращи. Те са пълни лумпени са искат намаляване на ДДС и акциза. Като нямат пари известно време няма да карат колите си, особено този с джипа на снимката.

  • Че кое му е лошото да падне Ддс-то на храните, лекарствата и дори и горивото. Другите как могат. И как може в една Румъния минималната работна заплата да е 407 Евро, а в България 205 Евро. Вярно е, не сме бедни, ама отзад напред…..

  • Ами аре да видим какво ще стане ако падне правителството

 21. Пфф само като видиш, кой социолог се изказал (оня с дяловете в герберското голф игрище и други мафиоти край Балчик) и глупавите сравнение на заплатите и цените на горивата, които са вързани към петрола, а не към заплатите, защото ако беше последното- то в Германия сигурно трябваше да е поне 15 евро литъра, и ти става ясно колко е поръчкова тая статия.

 22. КАК ДА ПОКАЗВАТ ВСИЧКО СВЪРШЕНО КАТО УЛЯ ПРЪМОВА ДИКТУВА НА КОКО,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЗДАРНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ,ПРОДЖНИЦИ.НИКАКВИ ОСТАВКИ,ТОВА БЕХА ГРЕШКИ. СЪБЕРЕТЕ Г И РАДЕВ….Е Р Б В ,,ЗАЛА АРМЕЕЦ, ЗА ДА ИМ СЕ ИЗПРАВЯТ КОСИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ.ДА ЗАПОВЯДА И РАДЕВ

 23. Дано повече хора прочетат този анализ! БСП и недоразумението Радев са добри само в едно – да разделят и да сеят омраза. За съжаление има много черногледи хора, които им вярват. Герб трябва да бъдат агресивни в обясненията си какво са направили и какви резултати се очакват. Да не млъкват, да показват, да дават пресконференции на обектите. Сега не трябва да се свиват и да се крият. Жал ми е за Фандъкова как ѝ скочиха и оплюха, въпреки че София никога не е изглаждала и функционирала по-добре от сега. Трябва да има някакъв отпор и на умно-красивите, и на червено-олигархичните.

Коментарите са ограничени.