АПИ: Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на проверка на пътищата

Светослав Глосов Снимка: bTV

Поканили сме БСП да покажат техните специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на проверка на пътищата.

Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов в „Тази сутрин“ по бТВ във връзка с искането на БСП за независима експертиза на пътищата в България.

„В писмото, което ние сме направили като отговор на писмото на БСП сме посочили нормативната база, действаща към момента, която тези депутати са приели преди време. Предвид медийния интерес на целия този проблем, ние сме ги поканили да покажат техни специалисти, които заедно с нашите да намерят начин за извършване на такава проверка“, каза инж. Глосов.

По думите му всяка една такава проверка изисква методика. Той уточни, че трябва да се спазват определени нормативи, да бъде обезопасен пътят, който ще се проверява и да бъде отбито движението.

„Ние сме дали нашето съгласие“, допълни още председателят на УС на АПИ.

„Ние сме им предложили да направим работна група с техни специалисти, да бъдат доказани начините за обезопасяване, всичко, което е необходимо“, допълни още инж. Глосов.

Инж. Глосов обърна внимание, че през 2014 г. по искане на правителството на Орешарски е направена пълна ревизия на пътищата, построени по оперативните програми.

1 Коментар

  1. В БСП има специалисти по минети , анален секс и др.

Коментарите са ограничени.