В нова книжка: Аладар Мейзга стига до планетата Вафла

На Панаира на книгата в НДК издателство „Лист” предлага и двете книги с  празнично намаление.

Крие космически кораб в калъф за цигулка и приключенства из Вселената с говорещото куче Бльоки

Космически кораб, скрит в калъф на цигулка! Има и такива изобретения и понякога те са на разстояние една разлистена книга. Аладар Мейзга, пакостливият, но много умен син на щурото Семейство Мейзга, създава космическия кораб Гъливер и пътешества из Вселената в компанията на вярното си куче Бльоки, което може да говори.

Няколко поколения фенове на култовата тв поредица и книга „Семейство Мейзга” добре познават Аладар, Бльоки, Гейза, Паула, Криста и Мафия. Година след като смехориите и патилата на унгарската фамилия от улица „Съсънка” се появиха за първи път в книга в България, издателство „Лист” пуска и продължението на бестселъра.

„Необикновените приключения на Аладар Мейзга”

повеждат малките и големи читатели на пътешествие из непознати кътчета на Вселената – като планетите Вафла, Машиния, която прилича на Сатурн, Криминалия, на лъжците и къде ли още не.

Какви същества срещам там, ще откриете сами. Както първата книга „Семействот Мейзга” и нейното продължение е адаптация от Бела Риго по текстовете на Йожеф Ромхани и Йожеф Неп за тв поредицата. Илюстрациите отново са на Бела Терновски, Лайош Чакович и Миклош Вейгерт. А заслугата тези наситени със смях истории да стигнат до българските читатели е на преводачката Юлия Крумова.

В разгара на Коледния панаир на книгата в НДК издателство „Лист” предлага на щанда си №117 и двете части с отстъпка, а специалният празничен комплект е на цена от 20 лева.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.