Боливуд снима филми в Хасково

Снимка: Пресцентър на Кметство Хасково

„Има много възможности за сътрудничество между Хасково и Индия. Не се страхувайте от размера на Индия, има много неща, които можем да правим заедно“.

Това заяви Пуджа Капур, посланик на Индия в България, при срещата си с кмета на Хасково Добри Беливанов, съобщиха от кметската управа.

Посещението бе по инициатива на Хасковската търговско-промишлена палата и със съдействието на BIBA – Балкано-индийска бизнес асоциация.

По думите на Капур Хасково би могъл да си сътрудничи със средни и малки индийски предприятия. „Има вариант в Хасково да се снимат индийски филми. Боливуд вече има подобни проекти, реализирани в Испания и Австрия. Надявам се следващият индийски филм да е сниман в Хасково“, каза още Пуджа Капур.

Посланикът подчерта, че има вариант за обучение на български кадри в туризма в Индия, която се слави като една от страните в Азия с най-добри туристически услуги.

Кметът Добри Беливанов благодари за проявения интерес към Хасково и презентира възможностите на региона за сътрудничество с Индия. Той потвърди, че в Хасково вече са били представители на Боливуд, за да се запознаят на място с условията за евентуални снимки на филм.

Председателят на BIBA Красимир Ангелов сподели, че има идея за изграждането на логистичен център в района на Хасково, от където индийски стоки и услуги могат да навлязат в Европа. За изграждането на този център щe се разчита на помощ от Индия, посочи Ангелов.