Издирват Петко Сертов в рамките на Шенгенската система

 Източници от МВР обясниха, че търсенето на бившия шеф на ДАНС продължава и у нас

petko_sertov8

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е обявен за издирване в рамките на Шенгенската информационна система. Това означава, че всички страни, участващи в нея, са длъжни да го търсят, съобщи БНР.

Източници от МВР обясниха, че търсенето на Сертов продължава и у нас.

Най-много предположения има, че Сертов е преминал в Гърция. Въпреки това досега няма категорични доказателства, че бившият председател на ДАНС е преминал границата ни с тази държава.

Със случая освен СДВР се занимава и Дирекция „Издирване“ в Криминална полиция. ДАНС също подпомага издирването.

В МВР смятали, че е напуснал България, затова на вчерашната среща при главния прокурор Сотир Цацаров е било обсъждано основно какви действия е предприела България, за да улесни гръцките власти при издирването на Петко Сертов, съобщи „24 часа“.

След вчерашния призив на министър Веселин Вучков ексшефът на ДАНС да се обади на близките си, че е жив и здрав, плъзна поредният слух – че това е знак към евентуални похитители на високопоставения агент.

От МВР обаче категорично отхвърлят версията отвличане.

Преди дни Вучков обяви „с висока степен на сигурност“, че Сертов е напуснал страната ни в посока Гърция.  По-късно директорът на Гранична полиция Захарин Пенов заяви, че няма достатъчно данни самият Сертов да е в южната ни съседка – камери засекли колата му, но не и човека в нея.