БНР – грешка след грешка

Още вчера писах, че със свалянето на Силвия Великова от ефир от ръководството на БНР си вкараха по-красив автогол от майстора на подобни изпълнения Иван Вуцов. И прогнозирах: „Сега само ще гледате каква глупост сътворихте“.

Естествено последваха Let it be, протести, политически декларации, сигнали до Брюксел…

Последва спирането /незнайно от кого/ на програмата на БНР за няколко часа в цялата страна, което не се е случвало.

След като видяха каква каша забъркаха, и след реакцията на премиера Борисов, от ръководството на БНР съвсем се оплетоха  в опита си да се измъкнат, като решиха във всеки ресор да се определи по още един журналист, за да се осигурявал плурализмът.

Това е най-тъпото, инфантилно и нескопосано управленско решение, за което съм чувал.

Тоест данъкоплатецът ще плаща още, защото основният водещ или редактор не може, или не иска, да си изпълнява задълженията съгласно правилата и добрата журналистическа практика?

Как си го представяте – единият ще развива собствената си гледна точка по важни обществени въпроси, а другият ще го допълва, или ще го коригира?

Преди време се опитаха да направят „балансиращо“ предаване след Волгин, което се провали с гръм и трясък.

Вие да сте чували в Би Би Си или Дойче Веле или където и да е в обществените медии по демократичния свят да има „дублиращи“ журналисти за спазване на етичните норми и професионални правила?!

Може би и на всеки учител по история да поставим дублиращ, за да има обективно преподаване на историята на комунизма у нас?

Или да дублираме съдийските състави при мачовете – единият ще свири дузпа, другият ще я отменя. Акълът не ми го побира.

Като цяло – опозицията със свещ да беше търсила подобна ситуация, нямаше да я намери. Ако бях с по-конспиративни нагласи щях да кажа, че това е добре платена и режисирана провокация срещу управляващите.

А Управителният съвет да мисли повече, преди да гласува.

И да се помни народната мъдрост: „Прекален светец и Богу не е драг“.

А на Борисов с такива приятели, врагове не му трябват.

Евгени Петров – Гендо

3 Comments

  1. Днес по Дарик и пролет Велкова със предаването голямото жури говореха за тоталитаризъм и диктат степ и какво ли още не и всичко това срещу правителството и така всеки разбира не разбира пипа там където не му е работа и хоп правителството виновно

  2. Това е липса на управленски умения. Получава се, когато за висши администратори се назначават хора, които халхабер си нямат от администрация и управление.

  3. Странно. Кой от всичките в тоя червен пансион му е приятел? А фенерите им лилЯви, за повече секретност…..

Коментарите са ограничени.