Четем „Бил Гейтс – нетърпеливият оптимист“

В интервю за списание „New York Times“ един от най-почитаните бизнес идоли и бивш изпълнителен директор на Microsoft Бил Гейтс, който преди два дни навърши 64 години, признава, че прочита по около 50 книги годишно.

„Без значение дали съм в офиса, у дома или на път, винаги имам подръка списък с подбрани от мен книги, които разпределям кога да прочета,“ казва той.

Интересувате се от личния живот на един от най-богатите хора на планетата или търсите вдъхновение, което да ви тласка напред в собствените ви бизнес начинания?

Издателство Locus ви предоставя възможност да надникнете зад завесите на един от най-богатите хора в света с книгата „Бил Гейтс – нетърпеливият оптимист“.

„Ето как виждам света и това би трябвало да изясни всичко: Аз съм оптимист. Но нетърпелив оптимист”, казва Гейтс.

Бил Гейтс, основателят и вече бивш Изпълнителен директор на Microsoft, е един от най-почитаните бизнес идоли в цял свят вече повече от три десетилетия.

Описван като гениален визионер, а понякога и като тираничен, и бизнесмен без задръжки, той оказва неоспоримо влияние върху развитието на цифровата технология. И най-върлите му критици приемат очевидното: Бил Гейтс е поставил началото на една от най-великите революции в съвременната история: превръщайки недостъпната тогава компютърна технология на 70-те години на 20 век в лесен за използване от всички инструмент и в същото време осигурявайки работни места и богатство на много хора в хода на целия този процес.

Гейтс постоянно присъства в ранглистата на най-богатите хора на планетата – поради което бизнесмени от всякакъв калибър следват примера му, използват думите и бизнес стратегиите му при изграждането и развитието на собствените си компании. След като напусна управата на Microsoft през 2008 г. и се пренасочи към управлението на Фондация “Бил и Мелинда Гейтс”, наяве изплува една по нежна и по-добра част от него.

Втората част от живота на Бил Гейтс е не по-малко завладяваща от първата. И независимо дали се интересувате от личния му живот или търсите вдъхновение, което да ви тласка напред в собствените ви бизнес начинания, тези цитати ще ви помогнат точно в тази насока.

Успех
Успехът е лош учител. Той изкушава умните хора да си мислят, че не могат да загубят.

Стив Джобс
Светът рядко вижда човек, който има толкова дълбоко въздействие, колкото Стив имаше, ефектът от което ще се чувства поколения напред. За тези от нас, които имаха щастието да работят с него, това беше изключително голяма чест. Стив ще ми липсва много.

Богатство
Мечтая си да не бях богат…Нищо добро не излиза от това. Просто получаваш повече видимост заради него.

Лиза Рогак е автор на New York Times и на над четирийсет книги на различни теми, простиращи се от поп-културата до кучетата. Написала е и редица биографични книги, вкл. на Стивън Кинг, Шел Силвърщайн, Дан Броун, д-р Робърт Аткинс, Стивън Колбърт и др. Живее в северна Калифорния.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“. 

С радост съобщаваме, че поради големия интерес рубриката ни Нещо за четене ще прерасне в отделен сайт!