„Човешкият цирк и Крикор Азарян“ с втора премиера в понеделник в „Перото“

Издателство Locus кани читателите на представянето на второто, допълнено издание на книгата на Димитър Стайков „Човешкият цирк и Крикор Азарян“.

Книгата излиза по повод 10 годишнината от кончината на големия режисьор. Събитието ще се състои на 16 декември от 16.00 часа в литературен клуб „Перото“.

Няма друг режисьор в българския театър, като Крикор Азарян, който става светец в сърцата на учениците си и на актьорите, с които репетира спектаклите си. Като вълшебство в действие е, че на всеки 15 март, рождената дата на Азарян, учениците му се събират на сцената на театъра в НДК, наречен на неговото име. Забележително, грандиозно е това възкресение на Коко Азарян. То е причината за появата на това второ допълнено издание.
 
Тук наред с тълкуването на неговите спектакли, се представят интимните спомени и размисли на режисьора за събития и срещи, моделирали отношението му към света и другите. В интервюта с близките и приятелите му се осветяват неизвестни за публиката страни от погледа му към човека, политиката, сцената, епохата.
 
Димитър Стайков е театрален критик, доктор на изкуствознанието, журналист. Тук той предлага най-пълното изследване на живота и театъра на Крикор Азарян.

Водещ на събитието е Валентина Радинска.

Заповядайте, нека си спомним за големия режисьор Крикор Азарян!