Цветан Цветанов участва в кръгла маса в Скопие

Снимки: ЕАЦС

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност /ЕАЦС/ Цветан Цветанов участва в международна конференция на тема “Възможности за регионална интеграция в ЕС”, организирана от Съюза на европейските федералисти на Македония на 15 декември в Скопие.

Модератор на събитието бе Петар Богоевски, президент на организацията, съобщиха от ЕАЦС.

България и Северна Македония, както и останалите държави от региона на Западните Балкани, трябва да се съсредоточим върху нещата, които ни обединяват и да насочим усилията си  към изграждането на едно по-добро бъдеще за гражданите, заяви Цветанов, който бе говорител по темата за ролята на неправителствения сектор като генератор на иновативни политически решения. Ключово е неправителствените организации да  работят за съхраняване на евро-атлантическите ценности, които са в основата на нашите права, свободи и просперитет, добави Цветанов. Рационалните политически елементи също би трябвало да се присъединят към тези усилия с положителен тон и конструктивен подход към спорните теми в региона, поясни той.

В конференцията като говорители участваха още президентът на Северна Македония Стево Пендаровски и външният министър Никола Димитров, вице-президентът на Съюза на европейските федералисти Кристофър Глюк, членове на парламента на Северна Македония и на Европейския парламент, представители на дипломатическия корпус, медиите и неправителствения сектор.

Основните послания на събитието се фокусираха върху същността на инициативите за регионална интергация като спомагащи за интеграцията в ЕС, а не като нейна алтернатива. Консенсусно бе изразена убеденост, че евро-атлантическия път за Северна Македония е без алтернатива.

1 Коментар

  1. Цветанов и Кънев се мъчат да правят паралелна държава…

Коментарите са ограничени.